Хвиля Десни » 13 Березня, 2021

Daily Archives: 13 Березня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Мовні хамули від «Фабули»

Published by:

Уже з першої сторінки ця ошатна і навіть вишукана, як на видавничий смак, книжка спонукає ухопитись за червоний олівець і водночас за голову! А потім кинути олівець і триматися лише за голову, яка йде обертом. Таких довільних експериментів з українською літературною мовою, заплетених невіглаством і профанацією, ніби у вінок цибулі — давно не випадало потрафити!

Continue reading

Політика

Не стало Дмитра Понамарчука

Published by:

Сьогодні я дізналася, яке насправді на смак слово «не встигла». Воно дуже гірке. Замішане тугою і розпачем. Це те «не встигла», яке не зробиш уже ніколи. Ось-ось, звільнюся, візьму диктофон, поїду і запишу всі його оповідки. Ось-ось з оцим справлюся – візьму таки диктофон і таки ж поїду і запишу оті всі історії, такі смішні.

Continue reading

Культура

Поночі у Василя Симоненка

Published by:

Символічний, історичний, мабуть, навіть сакральний момент — легенда сучасного академічного українського співу, Народний артист України, лауреат Шевченківської премії співає твори на слова українського поета Василя Симоненка в його будинку в День народження Тараса Григоровича Шевченка…

Continue reading

Культура

Цитати О. Генрі

Published by:

Вільям Сідні Портер, відомий під псевдонімом О. Генрі – один з небагатьох письменників, серед оповідань якого неможливо вибрати кращі – всі вони написані іскрометною чудовою мовою. О. Генрі написав 273 оповідання. Критики відразу ж охрестили його «майстром короткого оповідання» за тонкий гумор і несподівані розв’язки.

Continue reading

Культура

Із листа до Коцюбинського

Published by:

Виповнюється 140 років від дня народження знаного галицького письменника Володимира Бирчака (1881-1952). Михайло Коцюбинський товаришував та листувався з ним. У фондах нашого музею збереглося 13 листів Володимира Бирчака до М.Коцюбинського. Листів М.Коцюбинського до В.Бирчака, на жаль, не знайдено.

Continue reading