Хвиля Десни » 17 Квітня, 2021

Daily Archives: 17 Квітня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Тхоряча метушливість на Хрещатику, 26

Published by:

Я не знаю Хоркіна. Бачив його кілька разів на концертах, у ролі конферансьє, і чесно кажучи нічого од того конферансу не виніс, окрім легкої нудоти — наче нализався базарного льодяникового півника на паличці. Зате давно, ще зі студентської юності знаю Віктора Набруска й Олександра Бутка. І точно знаю, що той високий професіоналізм, який вони набували роками журналістської каторги, не купиш, не вислужиш і не виміняєш. Навіть на совість.

Continue reading

Культура

Зостанеться пам’ять про добро…

Published by:

Мені важко писати. Мені справді важко… Жне косар, не спочиває, й ні на кого не вважає, хоч і не проси… Така-от безжальна косовиця… Він любив бути на видноті, в центрі уваги, на перехрестях подій. Можливо, забагато полюбляв зовнішні ефекти. Але мав унікальну властивість, притаманну харизматичним особистостям: надзвичайно тонко відчував атмосферу і настрої в будь-якому гурті, в будь-якому середовищі, вмів аналізувати, швидко приймати рішення і діяти в складних неоднозначних ситуаціях.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

«Каранська мова» і «хоркініана» наших днів

Published by:

Читаю на сайті «Хвиля Десни» як Віктор Набруско став ув оборону Олександра Бутка всупереч нинішнього генерального продюсера UA: Українське радіо «таваріща Хоркіна»… Щиро кажучи, сей дует мене мало колише, одначе ж я випускник київського журфаку. Дорожу своїм факультетом. Попри те, свого часу на Українському радіо заснував був і вів там програму «Четвертий універсал». Одне слово, сей дует, що став на прю із Хоркіним, мені до болю (ой, до болю) знайомий…

Continue reading

Культура

Останній харизматичний очільник СПУ

Published by:

Так склалося історично, що я мав спілкування з Павлом Загребельним, Юрієм Мушкетиком, Володимиром Яворівським і Віктором Барановим. Маю листи від Загребельного і Баранова. Усі вони очолювали Спілку письменників від 1979 до 2014 років.

Continue reading

Культура

Володимир Яворівський пішов…

Published by:

Завершив земний шлях видатний українець Володимир Яворівський. Письменник, Шевченківський лауреат, який на порі становлення нашої Незалежності своїм словом запалював серця мільйонів. Усі, хто його знав ближче, сьогодні кажуть: «Не вірю». Не хочеться вірити і мені. Він фонтанував енергією, незрівнянним гумором, дивовижною працездатністю.

Continue reading

Політика

Ще один пам’ятник політику

Published by:

Популярність Владіміра Владіміровіча Путіна безмежна. Тотальна, всепланетарна, безкорислива. Щоб зробити такий пам’ятник біля посольства Російської Федерації у Празі, не треба зганяти бюджетників, оголошувати конкурс серед скульпторів, платити гроші, напружувати державний апарат.

Continue reading

Політика

Побачити Париж і померти

Published by:

Зустріч Зеленський-Макрон. Давайте підсумуємо. Зустріч була «ні про що». Коли за результатами сторони обмежуються загальними фразами, це свідчить лише про одне — не домовились! Єдиний результат зустрічі — сторони домовились про нову зустріч, але пізніше. Тобто, зустрілися і домовитися зустрітися…

Continue reading