Хвиля Десни » 18 Липня, 2021

Daily Archives: 18 Липня, 2021

Політика

ЗНАКовість Авакова

Published by:

Добровільна відставка Авакова — це знак. І досить тривожний. Такі політичні гладіатори не йдуть просто так із арени. Йдуть для маневру за лаштунки, щоби піднятися над ареною. Він дещо знає більше, ніж ми, ще більше вгадує, передчуває… Що будуть бої не «на публіку», які він розганяти задля нікчемного цеЗЕря не хоче.

Continue reading

Культура

Скарби у закутку Волині

Published by:

Ніколи не думав, що в цьому закутку Східної Волині побачу величезну колекцію коштовних каменів – «Музей коштовного та декоративного каміння» у селищі Хорошів. Він з’явився 1996 року і підпорядкований Міністерству фінансів України. Вздовж траси ведуть вказівники з напрямком руху до музею.

Continue reading

Культура

Книжка про мертвих, котрі живіші за живих

Published by:

Майже все, що в цій книжці, я читала, коли воно ще книжкою не було. І при читанні бачилося: ця книжка давно кимось згори передбачена й народилася ще у задумі, а, може, і в самому минулому житті автора. При тих знайомствах-зустрічах, що десь були просто з’явою в його житейському просторі, а десь міцним прониканням в той простір. І всі залишили, без сумніву, слід, а котрісь ще й впливом позначилися.

Continue reading

Суспільство

Бойове побратимство

Published by:

Ось про кого має «гудіти» інтернет: він руками викопав 2 метри землі, щоб врятувати побратима… На Донбасі боєць ЗСУ під ворожим вогнем врятував товариша від лютої смерті. Окупанти ввечері 24 травня обстріляли українських військових у районі Новолуганського, більше години били з самохідних артилерійських установок, випустивши близько сотні снарядів.

Continue reading

Суспільство

Неминучість завтрашнього забуття

Published by:

Прочитав книгу колумбійського письменника Ектора Абада Фасіолінсе «Ми забуття, яке настане». Книга — автобіографічна. Автор пише про історію власної родини, про свого батька. Про досить дивного й чудного чоловіка, який за життя займався добрими справами в славнозвісному Медельїні. Про дещо імпульсивну, не логічну, але хорошу й оптимістичну (без жодних на те підстав) людину.

Continue reading

Культура

Таємна зброя Юрія Покальчука

Published by:

Ніколи не буває без пригод. От і в мене накрився ноут. А накрився ноут— накрилося й читання Фолкнера. Звичайно, я можу піти до бібліотеки, що навпроти моєї сільської хати — там чимало видань останнього часу, навіть 12-томник Шевченка є. Однак я почала передивлятися свої книжки, що зимують в неопаленій хаті, і знайшла оповідання Кортасара «Таємна зброя» в перекладі Юрія Покальчука.

Continue reading