Хвиля Десни » 25 Липня, 2021

Daily Archives: 25 Липня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Євген Дога: «Кожен із нас — окрема нота великої мелодії»

Published by:

Євген Дога — композитор молодості для кількох поколінь. Його вальси робили радянські фільми культовими і розходилися мільйонними платівками. Їх грали сільські музиканти на весіллях і храмових святах. А фільм «Лаутари», що знімався зокрема й на Буковині, дав шедевральний зріз місцевої колористики та музики, зробивши румунський музичний жанр «популару» широковідомим.

Continue reading

Культура

Коельйо більше не читатиму…

Published by:

Книжка Пауло Коельйо «Рукопис, знайдений в Аккрі» вийшла у видавництві «КСД» ще 2013 року. Тоді я купила дві книжки цього розкрученого бразильця, але після «Алхіміка» не надто розділяла захвату від його творчості. Тому «Рукопис…» простояв на поличці аж досі. Тепер вирішила дати ще один шанс Пауло Куельйо…

Continue reading

Суспільство

Ще…

Published by:

Ще падатимуть яблука у садах, переводячи літо в осінь. Бо, оно, лимонка тільки й наливається, ще лишень мріючи про дозрілі, жовтим налиті боки, та й навіть ще путивка не бризкає повнотою соків, а тільки лічить поразки від черв’ячого підступного, як москалі, війська. Ще стоять хліба, а соняшник взагалі незаймано-дівчурне має листя, геть не зачеплене ні шкідником, ні осінню, ні хімобробкою.

Continue reading