Хвиля Десни » 1 Жовтня, 2021

Daily Archives: 1 Жовтня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Блекота Лозниці з Бабиного Яру

Published by:

Не існує мистецтва поза політикою, бо саме мистецтво і є вищою формою політики. В контексті цієї думки документальний фільм Сергія Лозниці «Бабин Яр. Контекст» несе всі ознаки наративів сучасної російської пропаганди. Змонтований з документальних кадрів часів 2-ї Світової (переважно німецька або радянська пропагандистська хроніка), що пройшли унікальну авторську обробку, він насправді є висококласним мистецьким продуктом!

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Тіна – Сіра Погана Тварюка

Published by:

Тіна – це її друге ім’я. Першого вона нам так і не назвала. А пробуючи те ім’я вгадати, діти кликали її по-всякому, і врешті вона почала ніби реагувати на «Ті-на». Згодом ми догадалися, що то вона реагує лише на останній склад, бо виявилася дуже уважною до всякої нагоди поласувати. Але ім’я прижилося.

Continue reading

Культура

Аргументи для літературного критика

Published by:

Роман «По кому подзвін» літературні критики зустріли не дуже захоплено… А один з них особливо гостро критикував Гемінґвея, і казав, шо той корчить із себе маскуліна, і шо в нього… фальшиве волосся на грудях.

Continue reading

Суспільство

Мальви жовтня

Published by:

1 жовтня 2021. День перший. Першого разу тут на моїх руках померло хворе кошеня. Другого разу тут померла любов. Третього разу тут вже має щось народитися. Так-так. Місце, в яке я наказувала сама собі – ні ногою, знову покликало мене. Ну, бо я переконана, що нічого в цьому світі просто так не відбувається. Отже, це місце знову покликало. І я не змогла опиратися. І мені вже самій цікаво – навіщо?

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

«Гран опера» чекістів для Сергія Єфремова

Published by:

Люди добрі, нещодавно Сергію Єфремову минуло 145 років від народження!!! І ніхто нічого! Ані шелесне! Подаю портрет С. Єфремова (18 жовтня 1876 р. — 31 березня 1939 р.) — студента Київського університету Св. Володимира (нині Київський національний Університет ім. Тараса Шевченка). Вродливий, нівроку (що то в нього на голові? — не збагну, певно, щось із світлиною)…

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Оксамитова Адріатика

Published by:

Двогодинний політ добігав кінця. В ілюмінаторі гірський ландшафт, миттєво промайнувши смужку берега, враз перетворився на лазурово-блискучий безкрай. Розвернувшись над морем, «Боїнг» плавно пішов на посадку. У пам’яті спливає схожий епізод: приземлення на військовий аеропорт Бельбек поблизу нашого Севастополя. Але цього разу інше летовище, іноземний Тиват. Добридень, Чорногоріє!

Continue reading