Хвиля Десни » 20 Грудня, 2021

Daily Archives: 20 Грудня, 2021

Культура

Зелені ікони Миколи Гриценка

Published by:

Університетськими роками, всі п’ять курсових зим, ми безперебійно колядували. Часи були непрості: на першому курсі (листопадом 1982 року) помирає гєнсєк Лєонід Брєжнєв, на другому — Юрій Андропов, на третьому – Константін Чєрнєнко, на четвертому — міністр оборони Дмітрій Устінов: у Москві переходили своєрідні «катанія на лафєтах». Дозвіл на колядки-щедрівки давали з самого ЦК КПУ, ще й до того ж, аби співали «рік Новий народився» замість «рік Божий»…

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Історія зросійщеного українця

Published by:

Мій шлях до себе був тривалим і, часом, непередбачуваним. Лишень років десять тому ледве почав намацувати під ногами твердий ґрунт, хоч берега в океанському тумані ще не бачив. Отак колошматив руками по воді, аби елементарно вижити. Чіплявся за все: творчість, роботу, родину, хобі, розваги, отримуючи лишень тимчасове емоційне задоволення від сталих заробітків, мовляв «усі цього прагнуть». Проте відповіді на базові питання: «хто я», «звідки» і «куди йду» не мав.

Continue reading

Культура

Література і нація

Published by:

Літературні процеси в нас таки тривають, попри всілякі «тимчасові труднощі»… В країні пройшов тиждень читання, вручено книжкові премії року: «Книга року BBC», Премія Юрія Шевельова, «Премія міста літератури Юнеско»… І хай українці (поки що!) витрачають на тютюн та алкоголь в кілька тисяч разів більше, ніж на книги, як справедливо нарікає Вадим Карпяк, хай Андрій Кокотюха скаржиться, що нація ні в біса не читає, все ж, позитивні процеси в царині читання, просвіти та літератури відбуваються.

Continue reading

Суспільство

Сніг у Києві

Published by:

Взимку душа впадає в сплячку. Зима потрібна людині для душевного відпочинку. Бідні пігмеї, араби, папуаси, індіанці не мають такої можливості, тому їхня душа не знає спокою.
А нам небо подарувало зиму, тож маємо дякувати за такий розкішний дарунок.

Continue reading