Хвиля Десни » 23 Грудня, 2021

Daily Archives: 23 Грудня, 2021

Культура

Новий лауреат іменної аудиторії

Published by:

Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка нагородив Голову Держкомтелерадіо Олега Наливайка пам’ятною відзнакою «Аудиторія Вячеслава Чорновола» та Подякою за сприяння і особистий внесок у спорудження барельєфа Героя України В. Чорновола, який встановлено в приміщенні Інституту. Нагороду напередодні дня народження В’ячеслава Чорновола, яке відзначається 24 грудня, вручив Олегу Наливайку від імені дирекції Інституту журналістики завідувач кафедри соціальних комунікацій Юрій Бондар.

Continue reading

Культура

До чого призводить форма без сюжету

Published by:

«Яд толстовської «правди» подіяв на роман передовсім, як на певну органічну цілісність, як на певну літературну форму. Він (Толстой) почав її систематично умертвляти. Розрихлений, у стані розкладу, зміст його безсило розпливається в «роман без героя», «роман-поток». Врешті розпухає він у слизьку потвору Джойсового «Улісса». Перший наслідок толстоєвщини – Пруст».

Continue reading

Політика

Рік тривог і осмислення

Published by:

Цей заголовок можна зарахувати до газетних штампів. Але я його поставив навмисне. Адже саме так, на жаль, беззмінно іменується кожен із щонайменше восьми «крайніх» років, які ми прожили. З 2013-го Україна де-факто у стані «гарячої» війни із Росією. Це, безумовно, формує загальну атмосферу в державі, впливає на її долю, на всі суспільні події всередині і на геополітичні зовні.

Continue reading

Політика

«Бо не хочу бути «служкою»…

Published by:

«У Чернігові чудові парки і дороги, але ваш мер багато говорить…». Ця фраза звучить від «масок-шоу» під час кожного обшуку на комунальних підприємствах Чернігова. Ця фраза пояснює весь абсурд, який відбувається останнім часом щодо до міста та містян. Для розуміння: лише за останній місяць на підприємствах Чернігова відбулося 55 (!) обшуків А за шість попередніх років –11. Ще раз: за місяць ми мали обшуків в п’ять разів більше, ніж за 6 попередніх років.

Continue reading

Суспільство

Аналогії із рекламним яйцем

Published by:

Пам’ятаєте стару рекламу зубної пасти, в якій яйце опускали у склянку з оцтом і його шкаралупа, не намащена блендамедом, розм’якала під впливом агресивного середовища та хімічних процесів? Отож, і видається мені, що українська держава вже пару сотень років нагадує оте рекламне яйце, східна частина якого піддається постійному агресивному і лужному впливу з боку нарваних сусідів.

Continue reading