Хвиля Десни » 10 Червня, 2022

Daily Archives: 10 Червня, 2022

Суспільство

Молитва для друзів

Published by:

Боже добрий і радісний, Творче світла і всесвіту, дай мені бути життям у житті, рухом у русі, силою в дії, усмішкою в радості. Навчи відрізняти важливіше від важливого і у кожному з викликів навчи бачити нові можливості. Допоможи зростати і не зупинятися.

Continue reading

Культура Суспільство

Колективна жертва і відповідальність

Published by:

Коли читаю, що збройна перемога України над Росією автоматично означатиме перемогу мовну і культурну, то не погоджуюся з цим. Для неситуативної, остаточної перемоги все виглядає якраз інакше. Збройна перемога — це маніфестація політичної, економічної, дипломатичної життєздатності України вслід за мовною і культурною емансипацією. Мовне і культурне відокремлення від Росії — перша умова української перемоги, тому наша незавершена мовна і культурна битва відбувається паралельно із боями на фронті.

Continue reading

Культура

Ірина Вільде — гордий метелик на шпильках…

Published by:

«Мій знайомий розбив годинника об камінь, бо годинник нагадував йому скороминучість часу. Об яку скелю розтрощити схід і захід сонця? Нічому не дивуватися — ще не означає нічим не обурюватись… Жінки, як картини: ефектніші здалека.
— Чого ж ви так боляче реагуєте на жарт про вашу мову? – спитав мене один космополіт.
— А як би ви реагували, коли б у вашій присутності образили вашу матір? – відповіла я питанням на питання, не маючи певності, чи в нього взагалі була коли-небудь мати.

Continue reading

Суспільство

Про бороду, кота й козу…

Published by:

Як прилетів зі Шрі-Ланки, 24 лютого в опівчетвертого ранку, встиг поголотися. А потім два з половиною місяці не брився і відпускав бороду з вусами… Що я маю вам сказати? Хай вибачають мене всі шановні власники борід і усей, але я не знайшов у цьому досвіді жодного плюса навіть на позір. Сплошна морока. До умовних плюсів можна було б зарахувати сам факт того, що не треба бриться. Але я люблю процес бриття, такий собі періодичний апгрейд обличчя. Борода росте дуже некрасіво на першому етапі. Через місяць морда твоя похожа на сапожну щітку. Причому на стару щітку, з якої ворса лізе в усі боки.

Continue reading