Хвиля Десни » 6 Грудня, 2022

Daily Archives: 6 Грудня, 2022

Культура Суспільство

Згадалося дитинство…

Published by:

Я згадала своє дитинство… Всеньке літо пасла корову у діда з бабкою. Саме так кликала я тендітну маленьку татову маму, яка не називала мене інакше, як «зузулька». Гладить по голівці, тулить до себе, і від того я почуваюся маленькою дівчинкою, у котрої тільки коси, як у дорослої. А коли за щось похвалить, бо вчила мене всього: і вишивати, і тинькувати, і білити, і їсти варити та завиванці з медівником пекти, то я відчувала себе зовсім великою! І вже так пишалася собою!

Continue reading

Культура

Ночі із «відбірним про любов»

Published by:

Аж коли випав перший сніг, а потім зійшов з відлигою, щоб ближче до Різдва вхурделити ще білішим і незайманішим, лиш тоді дійшла черга до книжки з білою обкладинкою… Так трапилося, що те плетиво із рим я вже читав у авторських рукописах. Читав довго, прискіпливо – на дачі, в перерві між рубанням дров, у кав’ярні з тьмяним світлом.., і поезія, котра «лягла» тепер на білосніжний крейдяний папір, мене заскочила, немов казкова Попелюшка на балу.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Літописець села, Микола Гриценко

Published by:

Читач має право ‒ і цілком резонно! ‒ запитати автора статті: чому відгук на книгу «Самар-і-я» з’явився тільки сьогодні, якщо книга видана в 2012 році, себто, 10 років тому? Відповідь насправді проста: Миколі Гриценку, автору цієї книги, нещодавно сповнилося 60 років. Але варто відзначити й інше. Книга «Самар-і-я» за ці десять років так і не спромоглася на достойну увагу критиків. І здається мені, справа не в не тому, що книга не варта цього, а в тому, що у нас така-от критика.

Continue reading