Хвиля Десни » 20 Квітня, 2023

Daily Archives: 20 Квітня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Пам’яті Олега Барни — воїна, чоловіка і вчителя

Published by:

Знову горе увірвалося до нашої освітянської оріонівської родини. Щоб ще раз зрозуміти і відчути, що кожного разу біль приходить по-різному… Звістка про загибель Олега Барни наповнила вчора ввечері медійний простір. Але ми разом із його родиною відмовлялися вірити… І намагалися цією нашою невірою побороти непоправне. І підтримати таку дорогу для нас і рідну Ольгу Василівну.

Continue reading

Суспільство

Темна, солодка приреченість

Published by:

В одній моїй улюбленій фантастичній книжці автор поміж іншого описував історію, коли позапланетні істоти, які були на вищому щаблі розвитку, втручались в закони фізики, гальмуючи на Землі розвиток науки. Вони фальшували фізичні константи і викривлювали експерименти, щоб ці показували недостовірні результати. Іншими словами, вбивали фізику на планеті Земля.

Continue reading

Культура

Колір буття має значення

Published by:

Колись, на світанку кар’єри, я отримала пораду від своєї наставниці, відомої тоді журналістки Кальчинської, яка пережила блокаду, війну, втрату чоловіка, та й взагалі її життя матері-одиначки, як і кар’єра, в умовах тотального партійного режиму, не були солодкими. Якось, коли я занедбана, у депресивному стані, прийшла на роботу, бо мала якісь дрібні неприємності, які здавались тоді мені вселенською катастрофою, ця мудра, завжди елегантна та вишукана жінка дістала із красивої сумочки свою дорогу помаду та подала мені.

Continue reading

Політика

Переляканий Гаагою

Published by:

Путін не поїде до Туреччини на на церемоною відкриття АЕС, якa збудована за допомогою «Росатома». Причина полягає у ордері на його арешт МКС Гааги. Я ще раніше озвучив питання-дилему: ризикне Володимир Путін приїхати в Туреччину на церемонію урочистого завантаження ядерного палива на АЕС «Аккую»? Так от — не приїде.

Continue reading