Хвиля Десни » 26 Квітня, 2023

Daily Archives: 26 Квітня, 2023

Суспільство

В Чорнобильському коконі

Published by:

Вчорашні ідоли вже по Дніпру пливуть,
бронзові мумії злітають з п’єдесталів,
цей світ вже завтра іншим назовуть,
це небо виплавлять зі скла або зі сталі.
Одягнуть землю в кокон чи ковпак,
зашторять обрій поліетиленом,

Continue reading

Культура

«Гробки» в Данині біля Ніжина

Published by:

У моїй Данині, як і в інших селах Ніжинської округи, з давніх-давен закріпилася ніким неписана традиція. Хто б де не був, далеко чи близько, яким б справами не обтяжений, обов’язково має приїхати до отчого порогу, «на гробки». Так ми називаємо перші два дні за тиждень після Великодня – понеділок і вівторок, коли всім миром приходимо на могили родичів.

Continue reading

Культура Суспільство

Про те, що люблю і не люблю

Published by:

Люблю свята. В них можна ховатися від буднів. Не виходити з дому, нічого не робити, ні про що не думати. Хоча свята бувають різні. От часом згадую демонстрації трудящихся. Повторити не вдасться, як би хто не захотів. По-перше, абсолютно немає трудящих. На трибуні знайдеться кому постояти і трибуна знайдеться, а трудящих немає. Тепер всі пани, і ніби стоять на одній великій трибуні. Але народ повз неї не йде.

Continue reading

Суспільство

Як з такими воювати?..

Published by:

… Богдан зробив цікаву обмовку про москалів, сказав: «Ну, як з такими можна воювати – їх можна тільки вбивати!» Як з нього вистрибнула ця фраза? А ось як: порахували ми з ним дірки на його БРМ-ці (початок історії — «БРМ-ка – це такий танчик…»), я питаю:
— А якого вона [БРМ-ка] року?
— Та вже йой-йой! 1983-го, ще за «совка» роблена!

Continue reading

Суспільство

Унітаз із-під Ізюма

Published by:

Цю історію мжна назвати ще — «Ось так загинув гусєв». Чи пєтров, сєдих, єпіфанцев і т.д., не принципово. Історію розповіли знайомі знайомих, а тим, своєю чергою – ще знайомі причетних, які чули від очевидців десь в околицях Сургута. Тож за достовірність окремих деталей відповідальності не несу, за що купила…

Continue reading

Суспільство

Той, шо погіб во імя будущєго…

Published by:

42-річний руській Володимир Шестаков загинув під Бахмутом. На війну він потрапив до складу ПВК «Вагнер». «Его мужество и отвагу во имя мирного будущего Отечества навсегда сохраним в памяти», — повідомили в адміністрації міста Ясний Оренбурзької області.

Continue reading