Хвиля Десни » 4 Серпня, 2023

Daily Archives: 4 Серпня, 2023

Культура

Сергій Пантюк з новою книжкою

Published by:

В Національному музеї літератури України у проєкті «ритМИ і риМИ війни» відбулася презентація поетичної збірки Сергія Пантюка «Зникома зима». Сергій Пантюк – відомий український письменник, автор численних книг для дорослих і дітей, серед них і 19 поетичних збірок. Крім того, він перекладач, редактор, журналіст, громадський діяч і видавець, член Спілки письменників України, її секретар. Нині — головний сержант БПКР 23 окремого батальйону спеціального призначення Збройних сил України.

Continue reading

Політика

Чого очікувати в Ер-Ріяді?

Published by:

Китай погодився взяти участь у міжнародній мирній конференції в столиці Саудівської Аравії щодо миру в Україні без участі в ній представників Росії. Саме на це і був приціл організаторів конференції в Ер-Ріяді! Нагадаю, в найближчі вихідні в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії, відбудеться мирна конференція щодо становища в Україні. У цьому форумі візьмуть участь делегації з 30 країн світу. Однак Росія на конференцію не запрошена.

Continue reading

Культура

Спогади про буремні часи

Published by:

Із щоденника провінційного читача… Дуже добре, що Микола Кульчинський розповів свою життєву сагу. Бо зафіксував не тільки живу історію, яку ми ще переживаємо, але й дав змогу подумати над причинами наших українських невдач. Дисидентом він став на Дніпропетровщині разом з Іваном Сокульським. Але втрапив не до політичних в’язнів, а до кримінальників. Як при цьому вижив – він розповідає. А ось як зберіг чистоту душі, мови і помислів – треба додумувати читачеві.

Continue reading

Суспільство

Перший дзвіночок

Published by:

Льоня любив приїжджати до Чернівців пізно влітку. Він робив це регулярно і його друзі — Ігор, Вовчик і Толик з дружинами — щоразу радісно обіймали його, привітно примовляючи: «Ти не старієш, жидівська морда!». Льоня справді тримався, не старів. Він завжди спинявся у старому готелі в центрі міста, неподалік чернівецького будинку, де народився, та рідної школи. І завжди мав з собою прапорці Ізраїлю, які клав поруч з українськими, коли проводив свої публічні зустрічі.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Про молоду панну і некрофільну відьму

Published by:

Рашка це пізній вечір перед ніччю. Перед кінцем. Натомість Україна – це сонце, як поступово піднімається з-за горизонту над тимчасовими руїнами та свіжим болем. В ситуації, коли конкретний українець – попри те, що він, можливо, робить дещо, а може, багато чи навіть дуже багато для перемоги – потрапив у стан «очікування», не може змінити ситуації, яка ніби «зависла», варто подивитися з більших висот на те, що є, що відбувається.

Continue reading