Хвиля Десни » 17 Серпня, 2023

Daily Archives: 17 Серпня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Такого не буває?

Published by:

Десь у кінці серпня чи на початку вересня, років шість тому, сусід орав город під озимину, а біля трактора спотикався і падав лелека. Дружина сусіда теж ходила неподалік з відром і ще чимось. Я подивувалася – лелеки вже давно покинули гнізда і гурувалися на лузі, щоб летіти далі. Підійшла. То був молодий бузько зі зламаним крилом, який прийшов до людей за допомогою. Деякий час ми годували птаха на тому городі, бо він там так і залишався.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Пристрасті навколо Батьківщини-Матері

Published by:

6 липня на монументі, що раніше мав офіційну назву Батьківщина-Мати, нарешті поміняли радянський герб на Тризуб, і навколо цієї заміни досі не вщухають інформаційні пристрасті. З 2015 року, відколи Верховна Рада України прийняла закон про декомунізацію, суспільство вимагає замінити радянський герб на монументі Батьківщини-Матері. Але вісім років влада знаходила причини, щоб це не робити. У Мінкульті довго й туманно пояснювали, що декомунізація герба на щиті порушить законодавство України про охорону культурної спадщини та авторське право.

Continue reading

Суспільство

Важливі рішення

Published by:

Кожен з нас є центром прийняття рішень. Я приймаю важливі рішення увечері. Люблю увечері помити пару червоних заліщицьких помідор, нарізати дольками сала, почистити зубчик молодого часнику і відрізавши несвіжого хліба, неспішно їсти все це як в дитинстві у плацкартному вагоні потягу дорогою на море. Можна ще, якщо є, зо дві холодні котлетки і варене яйце, попередньо мокнувши його у сіль. Але це не обовʼязково.

Continue reading

Суспільство

Мокрі штани «фанатського спецназу»

Published by:

Під Бахмутом сталася справжня драма. Рота «фанатського спецназу» з гучною назвою «Еспаньол», яка складалася з фанатів московського ЦСКА лягла практично у повному складі під час «м`ясного штурму», у який їх відправили командири. Частина з мокрими штанями здалася в полон. Частина якимсь дивом уціліла, і теж з мокрими штанями проситься додому, до мами.

Continue reading