Хвиля Десни » 2 Вересня, 2023

Daily Archives: 2 Вересня, 2023

Культура

Три зшитки Винниченкових перекладів

Published by:

Якось поцікавився Богдан Лепкий: «Чи багато читав Стефаник?» На що почув у відповідь: «Як там було у Русові, не знаю, але за краківських часів – ні, Арно Гарборг, Достоєвський, Кнут Гамсун, Ібсен, Пшибишевський, з яким добре жив. … З наших Франка високо ставив… Ніцшого «Also sprach Zarathustra» позичив собі від мене, бо казав, що Ніцше моцний стиліст».

Continue reading

Культура

Літературні премії… Гра у підкидного…

Published by:

Прочитала інформацію департаменту культури, здається,Чернігівської ОДА, про присудження обласної (літературної?) премії ім Михайла Коцюбинського… Склалося враження, що в Україні на всіх рівнях відбувається процес очищення від справжньої і талановитої літератури…

Валентина Мастєрова

Continue reading

Суспільство

До пророцтв Буданова

Published by:

В України буде щонайменше 10 років, аби підготуватися до наступної війни з Росією — заявив Буданов (з газет)… Коли керівник розвідслужби виступає перед публікою частіше, ніж д-р Комаровський — з часом починаєш йому вірити (головний принцип пропаґанди)…

Continue reading

Суспільство

“Бики” і падоліни буратінові

Published by:

Кілька днів терпів цей штурм здорового глузду домогосподарками і іхніми чоловіками-пристосуванцями до них і влади. З розумінням ставлюся до самозберігаючої корпоративної солідарності правохоронців. Але вона теж зашкалює за норми, блін, ЗАКОНУ! Але зрозумів одне. Людей з совковою ментальністю — РОЗСТРІЯТИ на місці — все більше. Це непереможний совок, який вибрав нехотячи, по приколу війну.

Continue reading

Суспільство

Кого вони захистять, якщо себе не здатні?

Published by:

… Постраждала патрульна з Дніпра. У кожного, хто бачив її фото — щемить серце від жалю, бо бити дівчат НЕ можна. Тим паче — поліцейських… Але хто її, тендітне дівча, прийняв на службу в ПАТРУЛЬНУ ПОЛІЦІЮ? Як вона пройшла ФІЗО? Хто випустив її, не підготовлену, на вулицю боротись зі злочинністю? Тендітні худі ручки, величезні нігті/манікюр, наколка (інші кажуть — партаки) на пів руки… Для неї максимум — в канцелярію чи в дізнання (але вищої освіти у неї немає).

Continue reading