Хвиля Десни » 23 Вересня, 2023

Daily Archives: 23 Вересня, 2023

Культура

Щира душа Григорія Білоуса

Published by:

Хай всяк тобі торочить про талант,
про те, що все залежить від натхнення,
та щоб пісні народжувать вогненні –
самому треба полум’ям палать.
Твій труд лиш тим незрівнянно тяжкий,
що марно сподіватися на поміч.

Continue reading

Культура

Федорцьо і Умберто Еко

Published by:

Є особливий рід шанувальників, яких дуже шаную. Вони не прочитали жодного мого рядка, але мають мене за доброго письменника. До них належить і старий Федорцьо. Сидимо під дубом на моїй сільській садибі, потягуємо грушевий квас.
«Три роки пишу книгу “Прочанин” і ніяк не допишу», – звіряюся Федорцеві.

Continue reading

Політика Суспільство

Пустоцвіт проміжних аналізів

Published by:

Так багато людей всерйоз апелюють і обурюються тезою про «хлопці прийдуть, порядок наведуть», але я щось так і не бачив жодної притомної людини, яка б таке стверджувала чи розраховувала на такий розвиток подій. Частіше це ботоподібні персонажі з прапорцями і вазонами на аватарках, які одинаково легко дискутують про візит Байдена і львівську скульптуру.

Continue reading

Політика Суспільство

Чиї інтереси обстоюємо?

Published by:

Звертаюсь до тих українців, які так переймаються польськими національними інтересами, що забувають про українські. Усі ці крики про гидких українців і огидну українську владу, що порушила всі польські закони, свідчить про одне: значна частина українських громадян звикла боротися за чужі національні інтереси. Є у нас українці, що ставлять Дуду вище за Зеленського. То такі українці мають називатися поляками.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Ротації не буде…

Published by:

Мене часто питають, що я думаю про теоретичну можливість демобілізації військовослужбовців, які провоювали, приміром, рік чи (вже скоро) два. Війна – дуже виснажлива річ. Не лише емоційно, але й фізично. Людський ресурс вичерпний. У людей плавляться мізки, сиплються суглоби, накопичується втома і наслідки численних контузій – і це якщо не рахувати поранення, каліцтва та смерті.

Continue reading