Хвиля Десни » 1 Жовтня, 2024

Daily Archives: 1 Жовтня, 2024

Суспільство

Покрова

Published by:

1 жовтня. Осінь. Покрова. Одне з найбільш шанованих в Україні свят. І день захисників і захисниць. І День козацтва, і — Покрови Пресвятої Богородиці. Не знаю чому, але для мене втіленням і символом Покрови завжди був козак Мамай. Так я візуалізую Покрову.

Continue reading

Суспільство

З днем захисників і захисниць України!

Published by:

Шановні українські захисники і захисниці! Побратими і посестри! Письменники і письменниці! Секретаріат Національної спілки письменників України щиро вітає всіх вас зі світлим і шляхетним святом – Днем захисників і захисниць України! Ми безмежно вдячні вам за героїзм і жертовність, із якими ви мужньо захищаєте кордони нашої суверенної держави!

Continue reading

Культура

Віршороби, немов гриби!

Published by:

«За моєї пам’яті, в останні 50 років, сталося це разюче заниження смаків і здорового глузду у читацької публіки. Прослідкувати можна це заниження в усіх сферах літератури, але вкажу тільки на деякі, більш помітні і мені знані приклади.

Continue reading

Культура Суспільство

«Естети» із Ворзеля (про могилу і Підмогильного)

Published by:

Ні, я тут не про місце поховання відомого українського письменника. Його останки десь безслідно заховані на Соловках, там, де його вбили разом з іншими діячами української культури, які ввійшли в історію як Розстріляне відродження. Мова про ініціативу деяких мешканців у Ворзелі, де вулицю названо його імʼям.

Continue reading

Суспільство

Культура, психологія і… народжуваність

Published by:

Вся сучасна сфера суспільних наук і у нас, і на Заході просякнута марксизмом з його примітивним економізмом-матеріалізмом. Високий ВВП, гарні доходи населення і потік зарубіжних інвестицій – це супер-супер-супер… І навпаки : низький ВВП, малі доходи і відсутність інвестицій — це кака.

Continue reading