Культура

Народжений у професійне свято

Саме 16 листопада 2016 року, у день, коли країна вшановує працівників радіо, телебачення і зв’язку, Віктор Огне’вюк, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка, підписав наказ про створення нового структурного підрозділу університету – Інституту журналістики. Отже, маємо законну календарну нагоду привітати сьогодні студентів та викладачів із їхньою першою «п’ятирічкою»!

Інститут журналістики нині – це підготовка бакалаврів та магістрів за 12 освітніми програмами: 6 бакалаврських (журналістика; міжнародна журналістика; видавнича справа та редагування; реклама та зв’язки з громадськістю; ведучий телевізійних програм; інформаційна, бібліотечна та архівна справа) та 6 магістерських (видавнича справа; журналістика; контент-продюсування цифрових медіапроєктів; реклама та зв’язки з громадськістю: бібліотечна та архівна справа). Погодьтеся, для юного п’ятилітки це таки амбітно.

І яке ж результативне підтвердження!
Третій рік поспіль Інститут журналістики Грінченкового університету посідає перше місце в Україні за кількістю поданих заяв за спеціальністю «журналістика». Якщо першого року після заснування інститут прийняв на навчання 691 студента, то нинішнього року його першокурсниками стали 1155 студентів.

Чим же приваблює Інститут журналістики?
Найперше – якістю знань, підтверджених результатом. А ще – сучасними формами навчання, новітньою матеріально-технічною базою та авторитетним високопрофесійним викладацьким складом. Тут працюють 8 докторів, 42 кандидати наук, 9 фахівців, відзначених почесними званнями «заслужений». Усе разом створює атмосферу сучасного Розумного Дому, куди хочеться приходити.

Звісно, з огляду на карантинні обмеження, навчальний процес ускладнився. Проте інститут, який з перших днів узяв курс на максимальне наближення занять до практики, зумів адаптуватися. Нині досить активно запроваджуються дистанційні майстер-класи: діляться своїм досвідом знакові постаті журналістики, письменники, політологи, соціологи, рекламісти, менеджери. У тім числі й відомі зарубіжні фахівці. Інститутом укладено 86 договорів із базами практик. Серед них – Суспільна телерадіокомпанія, інформаційна агенція «Укрінформ», газети «Голос України», «Україна молода», видавництво «Наш формат», радіостанція «Армія-FM». Студенти набувають практичного досвіду й на власній базі: у суспільно-політичному інтернет-виданні «Грінченко-інформ», в навчально-виробничих майстернях «АстудіЯ» та «РадіоBG».

За п’ять років Інститутом журналістики реалізовано багато креативних проєктів, які стали помітними в суспільному середовищі. Серед них: «Київ – Всесвітня книжкова столиця», «Школа майбутнього», фестивалі реклами, блогерів, буктрейлерів та промороликів, фотоконкурси. Втілюють і спільні міжнародні проєкти – у співпраці з польськими, латвійськими, литовськими, іспанськими, бельгійськими колегами.

Вітаючи Інститут журналістики з першим ювілеєм, ректор Грінченкового університету Віктор Огнев’юк зазначив: «За такий короткий відрізок часу освітні програми Інституту здобули широке визнання в Україні, вони є найбільш популярними серед вступників. Щиро дякую колективу за відданість справі, служіння людині, громаді та суспільству! Бажаю студентам, науково-педагогічним працівникам і керівництву Інституту завжди прагнути досконалості та досягати нових успіхів

Микола Гриценко, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *