Культура

Світ книг Галини Новосад!

Минула доба, відколи я дізналася про існування цієї книжки, і помалу починаю відходити від шоку. Сказати, що я була здивована — нічого не сказати! Я навіть не уявляла, що зі мною колись таке може трапитись! Я людина досить розважлива і сама б точно не ризикнула на таку авантюру. Бо це виглядало б, як прояв якогось честолюбства. А я цього якраз зовсім не прагну. Пишу собі в своє задоволення, та й по всьому.

Хоч насправді мені дуже приємно, коли хтось у Фейсбуку звертає увагу на мою писанину. А якщо це подобається письменникам, про чиї книжки я пишу — то це взагалі для мене бальзам на душу. Але щоб книжка?!! Такого я точно не планувала. Тому найбільше мене розчулили люди, які все це зробили в таємниці від мене!

Перш за все я хочу подякувати своєму чоловікові Володимирові Новосаду. Без його величезного бажання і безпосередньої участі цієї книжки точно не було б. Але для мене справа зовсім не у книжці. Для мене найголовніше його ставлення до мого захоплення, його велика повага до того, що для мене має вагу. І це говорить про його велику любов, що проявляється у справжніх вчинках.

Я безмірно вдячна Андрієві Любці за ту колосальну роботу, яку він зробив, аби мої багаторічні книжкові замітки перетворилися у справжню книжку. Хто б міг подумати, що наше дивне напівавантюрне знайомство переросте у велику дружбу і що через майже шість років потому світ побачить книжка, яку він уклав з моїх невеличких розповідей про світ книг! Саме Андрієві я завдячую, що влітку 2017-го після виходу його книжки «Саудаде», я насмілилася написати про неї відгук у Фейсбуці. Книжка справді мене дуже вразила і я донині вважаю її найдушевнішим витвором письменника. Це була перша моя спроба висловити привселюдно свої емоції від прочитаного. Тож виходить, що саме Андрій спричинився до того, щоб я почала писати. Я щиро вдячна йому за це.

Окрім того я хочу подякувати його дружині Юлії та донечці Уляні за те, що вони дозволили своєму чоловікові і таткові витратити для створення книжки час, який би він міг присвятити їм. Люблю вас, дівчатка!

Величезну дяку хочу скласти моїм неймовірним друзям — письменникам Юрієві Винничуку та Олександрові Бойченку за слова, які вони написали у вступі до цієї книжки. Чи ж могла я декілька років тому уявити що ТАКІ люди колись стануть моїми друзями і що саме вони напишуть передмову до збірки моїх книжкових оповідок. Воістину шляхи Господні незвідані! І тут я знову мушу подякувати Андрієві Любці, бо саме дякуючи йому ці два світочі українського літераторства опинилися в моїй життєвій орбіті. Хлопці, ви неймовірні!

А тепер з величезною приємністю хочу подякувати людям, які безпосередньо працювали над тим, щоб ця книжка набула того крутезного вигляду, який вона справді має. Щоб це зрозуміти треба потримати її в руках, бо, на жаль, фотографії не можуть передати всієї її привабливості. Але повірте мені на слово, книжка прекрасна!

Я дякую Ані Стьопіній за бомбезну обкладинку. Для мене її роботи завжди були прикладом найвищого художнього смаку у книжковому дизайні. Тому маю за велику честь, що саме вона робила обкладинку для моєї книжки. Я дякую людям, які проробили величезну роботу, щоб зібрати всі мої розповіді докупи та ще й віднайти логотипи кожної книжки, про яку я писала, щоб зробити з них заголовки для розповідей. Це неймовірно крута ідея! Анастасія Ковалишин, Маргарита Лавренюк — ви майстри своєї справи! Дякую Поліграфцентру «Ліра» та особисто Олені Кухарській за чудовий друк. Такою роботою можна пишатися! Дівчата, я ніколи не бачила вас, але тепер мрію познайомитися особисто! Дякую вам щиро!

Я свідома того, що літературна цінність текстів цієї збірки не є особливо високою, але та позитивна енергетика, що закладена людьми, які її створювали, є безмежною. В цьому я якраз і вбачаю особливу цінність книжки, яку маю щастя тримати в руках. Сподіваюсь збірка «У світі книг» буде мати своє щасливе книжкове життя. Я планую подарувати її кожному українському письменнику, про книжки яких тут іде мова. Всі решта охочі мати її в своїй бібліотеці (якщо такі знайдуться) зможуть купити її у мене, як тільки з друкарні прибуде основний тираж.

А ще ми разом з моїми друзями-письменниками Андрієм Любкою, Юрієм Винничуком та Олександром Бойченком плануємо зробити десь через місяць у Золочеві спільну презентацію наших книжок. Про час та місце я повідомлю пізніше.

Ще раз дякую всім причетним, а також всім моїм рідним та друзям за такий дивовижний подарунок до дня народження і за те, що вірите в мене, читаєте та надихаєте! Я буду намагатися виправдати вашу довіру!

Галина Новосад

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *