Політика

Дурне діло нехитре (про «посадку» окремо взятих осіб)

Люди активно обговорюють ймовірну кримінальну справу щодо відпочинку на Мальдівах Петра Порошенка. Якщо Зє «хотів би цього», пише один затятий аналітик, то «це можливе і, можливо, доцільне»…

Проблема, однак, у тому, що Порошенко — не єдиний. Таких, за ким в’язниця плаче — десятки, сотні, тисячі, сотні тисяч, а мо‘ й мільйони в незалежній Україні.

Усіх не пересаджаєш, хоч би й дуже запраглося…

І тут постає питання: а що це змінить?
Українська влада усіх гілок і всіх рівнів криміналізувалася від Кравчука до Кучми, від Кучми до Ющенка, від Ющенка до Януковича, від Януковича до Порошенка… Думаю, вона криміналізується й від Порошенка до Зє. Така, на жаль, закономірність.

Інерцію цій закономірності задав не президент Кравчук. Інерцію задали більшовики задовго до народження Кравчука, і ця інерція від часу зародження РСДРП(б) і аж до розпаду СРСР набрала такої сили, яку «посадками» окремо взятих осіб не зупинити.

Розв‘язанням проблеми можуть стати лише СИСТЕМНІ ЗМІНИ, але про такі зміни Зє, ЗєКоманда з її «слуги народА» навіть не помишляють. Та й інтелектуальна частина українського суспільства цю тему не хоче навіть обговорювати. Усіх влаштовує радянський устрій.

Розбиратися зі злочинами, що так чи інакше пов‘язані з авторитарно-тоталітарним устроєм та адміністративно-командним способом урядування, передусім з корупцією, буде сенс і можна сподіватися на ефективність лише після встановлення якісного нового суспільного ладу.

Володимир Іваненко
Український Університет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *