Політика

«Параліч» у Мехелені…

Пропалестинські екстремісти зірвали церемонію прийняття Бельгією статусу президента Європейського Союзу на наступних півроку! Церемонія відбувалася на центральній площі міста Мехелен – найпершої столиці Бельгії і Фландрії. На центральній площі міста зібрались тисячі людей, симфонічний оркестр і королівський хор виконали гімн ЄС, у небі на синьому тлі зійшлись у колі 12 зірок – головні символи Євросоюзу.

Але до концерту не дійшло…

Раптово і зовсім несподівано на святкову сцену з обох боків видерлося з десяток молодиків, які підняли величезний плакат зі слоганами “Палестина має бути вільною” і в такому дусі. Одна з активісток заявила у гучномовець, що “така Європа не заслуговує на свято”. І в цю ж мить у натовпі невідомі почали піднімати прапори Палестинської автономії і Хамасу.

Поліцію охопив параліч (а поліції там була тьма-тьмуща і вони не знали що робити), ніхто не зрозумів що це коїться. Екстремісти почали хором вигукувати пропалестинські лозунги. Нарешті хтось додумався вимкнути світло й звук.

Далі все пішло не за сценарієм. Бургомістр Мехелена Барт Сомерс з того переляку почав приносити вибачення перед екстремістами і людьми… Обійшлось, на щастя, без бійок, терористичних атак і людських жертв. Але свято зірвали. Пропалестинські екстремісти своєї мети досягли.

P.S.
Відбувся по суті антиєвропейський шабаш. Просто жах. Ліберали, прихильники консервативних цінностей, соціалісти, християнські демократи й інша ліберальна муть… потерпіли поразку. Корінні бельгійці, як і у Нідерландах, голосуватимуть за праві націоналістичні партії.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *