Політика

Цікавий «заміс» довкола справи Шеремета

Коли підірвали Шеремета, я ані на хвильку не сумнівався, що за цим не наші стоять. Бо він тут жодної погоди не зробив. Я не можу згадати жодної його резонансної статті. Що писав Ґонґадзе – пам’ятаю. А тут – нічого. Убити, щоб «дестабілізувати ситуацію»? Ну, це ж репертуар Бацьки. Саме так пояснювали вибух у метро. Підозрюю, що готується ще один. А чи дестабілізувало це ситуацію в Білорусі? Ні. Чи дестабілізувало вбивство Шеремета, Бузини ситуацію в нас? Ні.

Але на Шеремета мав зуб Бацька. І я ще тоді про це писав — що це рука Мінська або Москви. Москва могла таким чином намагатися все спихнути на Порошенка. Але… Шеремет нічого такого на Порошенка не писав.

Однак зараз маємо записи з білоруського КГБ, де чітко і недвозначно видно, хто замовник. А також про яких виконавців убивства мова. Не про наших волонтерів, лікарів, музикантів. А про їхніх фахових майстрів. Про їхніх вітебських хіміків, підривників і т.д.

Це цікавий «заміс».
Бо записи зроблені ще в 2012 році. Хто їх зробив? Могли й росіяни зробити, як зробили «плівки Кучми». А тепер нарешті вирішили Бацьку остаточно потопити. Хто записував – Бацька вже знає. Один із співрозмовників начальника КГБ був російським агентом. Записи тримали до пори, до часу. І ось час визрів. Путін вирішив Бацьку остаточно поховати. Тіхановская цілком надається для продовження тісних контактів, бо «ми же братья». Тепер Бацьку чекає трибунал, або еміграція до Венесуели.

І що далі? З якими писками президент, очільник МВС разом зі своїми ручними прокурорчиками і суддями будуть пояснювати весь той сморід, яий вони «заварили»? Тут пора усім просто звільнятися – прокурорам, суддям, міністрам. Як є в цивілізованих країнах.

А президенту якраз час виконати свою обіцянку: якщо не впорається — то піде. А він, як на мене, вже по вуха в лайні. Порушив геть усі свої обіцянки.

І нехай усі «зелені» владці за свої кошти компенсують всім невинно ув’язненим їхнє перебування за ґратами. А то що? Знову мудрий нарід має платити?

Юрій Винничук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *