Суспільство

«Героїзм» наших медиків

Мусують нову ідею: підвищити зарплати медикам… І скільки медикам треба нині платити? Аби всі розуміли порядок цифр: якщо чийсь із нас батько, мати, бабуся чи дід нині під киснем у київській лікарні — медсестрам платять люди по 500 грн на добу, лікарям — по 300 доларів за лікування без жодних гарантій. І ніхто із тих, хто платить, не знає, що насправді відбувається за зачиненими дверима, бо ті, хто під киснем, на дзвінок телефона не відповідають…

Усе, так зване, лікування відбувається за «темною ширмою». Навіть обід нині безкоштовно не передадуть — кладіть 50 грн на передачку…

Тому «дякуймо» українським медикам, які насправді є рідкісною поганню – і то всі без винятку, бо ідуть вони у медики зовсім не за покликанням і не за зарплатою, вони всі знають, що отримуватимуть нормальні чайові. І мають чудове «виправдання» — низька зарплата, проти якої чомусь (дивно, правда ж?) жоден український медик ніколи не протестував.

Який героїзм! Яка самопожертва! За хабарі.

Саме вони, українські медики, в першу чергу відповідальні за відсутність реформ в українській медицині. Це вони вибрали хабарі і безвідповідальність, а не пристойну зарплату і відповідальність! Це вони, а не Супрун і навіть не Степанов, розвалили ту систему, в якій працюють.

Щось подібне чекає й українську державу, бо не можна тільки брати і нічого не давати натомість. Аналогічно мовчать українські медики й про те, що займаються нині фактично евтаназією старих і немічних людей.

Так виглядає держава у смартфоні.
Усі ми переживаємо «кінець світу». Це не найкраще для усвідомлення, але така, на жаль, правда. Ідемо в новий рік із вірою у краще майбутнє. Цинічнішого й огиднішого суспільства, як українське, котре навіть Ісуса перетворило на садиста, мабуть, нема в світі. Це усе мої знання за 56 років життя.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *