Суспільство

Якщо послухати мудреців…

Якщо боїшся, що життя скоро закінчиться, значить, воно ще не почалося. Якщо боїшся страждання – то вже страждаєш. Якщо втратиш терпеливість, то втратиш останній ключ, який відчиняє двері.

Якщо план А не спрацював, то маєш ще 32 літери, аби спробувати. Якщо не можеш виправдати надію, не давай її іншим. Якщо хочеш перевершити вчителів, роби те, чому тебе не вчили.

Якщо хочеш бачити якнайдалі – ставай на плечі геніїв-гігантів. Якщо хочеш нічого не боятися, згадай, що боятися можна абсолютно всього. Якщо тримаєш щось у голові, це затримається і в твоєму тілі.

Якщо будеш усміхатися, хтось може закохатися в твою усмішку. Якщо приходить уміння бачити щастя, то й саме щастя може прийти.

Якщо жінці досить знати одного чоловіка, щоб зрозуміти всіх, то чоловік може знати всіх жінок і не зрозуміти одної. Якщо шукаєш, то можеш знайти тоді, коли не чекав, і там, де не сподівався.

Якщо ловиш метелика, він вислизає; якщо перестаєш ловити, він сідає тобі на плече. Якщо не вихлюпувати почуття назовні, вони будуть тверднути і вмирати. Якщо почнеш помічати життя, воно виявиться шалено прекрасним.

Мирослав Дочинець
(Із книги «Якщо послухати мудреців…». Виходить у світ за тиждень)

1 Коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *