Культура

Микола Максимець із таємницями творчості

У Сновській бібліотеці відбулася творча зустріч з Миколою Максимцем, журналістом і письменником, дитинство та юнацькі роки якого пройшли в селі Старі Боровичі.

Після закінчення факультету журналістики Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка Микола Максимець працював у газетах «Промінь», «Буковина», «Деснянська правда», редагував обласний часопис «Молодий буковинець», нині головний редактор «Видавничого дому «Букрек» у Чернівцях, де нині й мешкає.

Микола Максимець написав щемливу книжку прози про Сновщину, Старі Боровичі, тамтих людей і чарівну нашу природу. Книжка має інтригуючи назву — «Таємниця гори діда Лева». А ще він видав оригінальну книжку публіцистики — «На сторожі білого птаха».

Лауреат Міжнародних літературних премій імені Миколи Гоголя, Пантелеймона Куліша та Літературної премії імені Леоніда Глібова.

Зараз Микола Максимець разом з місцевими краєзнавцями працює над книгою з історії села Старі Боровичі.

Під час зустрічі із читачами-земляками, Микола Миколайович презентував друге, доповнене видання повісті «Таємниця гори діда Лева», зі сторінок якої постають яскраві і захопливі картини повоєнного дитинства головного героя Сашка Стріхи, про його синівські почуття до рідного села, батьківської хати, працьовитих і мудрих земляків, дивовижної поліської природи.

Багато з тих, хто прийшов на зустріч із земляком і письменником, вже читали «Таємницю гори діда Лева», тому бесіда була жвавою. Говорили про поетичність мови повісті, свіжість і наповненість образів, точність побутових зображень і емоційний вплив твору на читачів.

Автора вітали рідні і друзі.
Бібліотекарі зауважили, що книга має попит серед читачів, і як доказ представили буктрейлер, створений за «Таємницею».

Під час зустрічі було розгорнуто виставку «Творча палітра Миколи Максимця». Вихованці дитячої музичної школи разом з викладачем Вікторією Маковецькою подарували учасникам зустрічі віночок з українських мелодій.

Сновська
Централізована Бібліотечна Система

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *