Політика

Факір для українців

Погоджуюсь, що президент Порошенко і його оточення зробили абсолютно неадекватні дії, спочатку надавши громадянство Саакашвілі екстерном, всупереч законній процедурі встановленій Законом України «Про громадянство», а потім у сумнівний з правової точки зору спосіб – позбавили.

Така дискредитація інституту громадянства України з боку українських високопосадовців є просто неприпустимою і ганебною для воюючої країни. Однак, ті шоу, які зараз відбуваються за участю Саакашілі, і те, як в цих дійствах зголосилися бути задіяними велика кількість українців, мене ще більше приголомшили.

Вони радісінько плескають у долоні і розказують, що треба розхитувати систему, мовляв, Саакашвілі це добре робить…

І невтямки їм, що вони розхитують не систему, а Українську Державу. А систему треба не розхитувати, а кардинально змінювати, і змінювати від самого низу, підтримуючи тих самих військових, добровольців, волонтерів та демобілізованих наших воїнів, лицарів, які пройшли війну з російськими окупантами, і тепер мають повне право реалізувати себе на рівні місцевого самоврядування та місцевих органів влади, таким чином пропонуючи якісну, патріотичну, професійну та гідну альтернативу існуючій владі.

І творити, власне, знизу до верхнів щаблів, нову демократичну, чесну владу. Але це дуже марудна, невдячна та головне — довга справа. І ніхто не хоче тим займатися.

Легше сподіватися на «чудодійника» Саакашвілі чи Юлю, чи Вакарчука, які прийдуть, буцім, і все зроблять.
Зроблять, але ЩО і для КОГО?!
Для себе(?) – звісно(!), але точно не для України і українців.

Світлана Михалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *