Хвиля Десни » 15 Жовтня, 2019

Daily Archives: 15 Жовтня, 2019

Політика

Завуальовані капітуляційні лозунги

Published by:

Ні капітуляції – це такий собі лозунг. Ні Зеленському – принаймні було би зрозуміліше й чіткіше. Ні Лугандону – це взагалі був би ідеальний лозунг. Натомість поки акції мають назву «Ні капітуляції» — вони лишаються суто тематичними акціями, приуроченими суто конкретній темі, і не ставлять ніяких (повторюю – ніяких) фундаментальних вимог.

Continue reading

Політика

З німбом і набитими кишенями…

Published by:

Падіння рейтингу Зеленського і «Слуги Народу» неминуче. Хтось їх переконав (і ми здогадуємося, хто), що легко буде досягти миру, помиритися з Росією, продати землю, збагатитися самим і увійти в історію з німбами над головами і набитими кишенями.

Continue reading

Культура

Спинився сонячний годинник Володимира Панченка

Published by:

Над Києвом здіймалися бризки салюту (Україна перемогла Португалію і вийшла у фінал футбольного Єврочемпіонату), а я дивився на те крізь сльози… Помер ВОЛОДИМИР ПАНЧЕНКО (1954-2019), людина якоїсь джерельної чистоти, совісливості, любові до прекрасного, фантазійно-талановитого. Півтора місяці тому йому виповнилось 65…

Continue reading

Культура

Праведна українська душа

Published by:

Ось іще одна втрата…
Щойно надійшла жахлива звістка: помер блискучий літературознавець, есеїст, письменник, допитливий дослідник минувшини, доктор філологічних наук, книжник, інтелектуал яких мало — Володимир Панченко.

Continue reading

Культура

Поки нас пам’ятають і люблять

Published by:

Коли я була ще зовсім мала, ми жили в Голосієві, в маленькій квартирі, в якій підлогу треба було натирати мастикою. Це був обов’язок тата. Перед кожним святом — Новим роком, приміром, — тато вибивав килими, розвішував у дворі випрану мамою білизну і натирав мастикою свіжовимиту підлогу.

Continue reading