Хвиля Десни » 25 Серпня, 2021

Daily Archives: 25 Серпня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Все почалося з батькової радіоли

Published by:

По тридцяти роках Незалежності все більше і більше плодиться героїв, сміливців і відчайдухів. Воно, звісно — геройствувати легше заднім числом. Що ж до мене особисто, то я героєм не був – вихований радянськими школою та університетом, та ще й завжди знаком застереження стояв страх батьків через мій радикалізм, адже вони краще за мене знали трагічні сторінки історії нашого роду, я тоді не вірив у швидку незалежність України. Хотілося, звичайно, але думав, що то хіба мої внуки дочекаються. А ось Левко Лук’яненко попри табори і тюрми завжди вірив у нашу незалежність.

Continue reading

Культура

«Голубиє огонькі» на жовто-блакитному тлі

Published by:

На День Незалежності (попри те, що всім, звісно, не вгодиш) був святковий концерт на Олімпійському: сучасний, професійний, яскравий, патріотичний! Гідний великої країни! Його транслювали кілька загальнонаціональних телеканали. Але в такі знакові для держави дні я вже роками моніторю телеканал «Інтер», якому належать найпотужніші частотні ресурси.

Continue reading

Відео Новини

Українська пісня захоплює світ

Published by:

Продивляючись у ютубі сучасну українську музику, я переконався, що Україна лідирує на пострадянському просторі і, напевно, серед слов’янських країн. У наших виконавців великі світові аудиторії. Під піснями українських співаків і музичних гуртів побачив велику кількість коментарів різними мовами, зізнання, що через музику вони, зачаровані мовою і талантами виконавців, вивчають українську мову.

Continue reading

Культура

Казка від Потапа

Published by:

Подивився вчора святковий концерт на Олімпійському. Дивився, «піддавши», але думки тверезі. Так, всі співали українською (про «Воины света» не згадуємо) і завважте — в жодного потапа ніяка настя не відпала й не виросла. Проте саме Потап і є ключем до шифру цього дійства.

Continue reading

Суспільство

Спільне переживання історії

Published by:

Ернест Ренан у 1882 році прочитав у Сорбонні доповідь під назвою «Що таке нація?». Ця доповідь стосувалася передусім Ельзасу і Лотарингії — провінцій, які розмовляли здебільшого німецькою мовою, розвивалися на грунті німецького культурного спадку, але тим не менше почувалися французькими. Ренан зробив висновок, що спільне переживання історії, солідарність з приводу жертв, які зроблено колись і ще буде зроблено у майбутньому заради обраної нації, націю цементує.

Continue reading

Політика

«Легенда» для примороченої нації

Published by:

Не маю нічого проти цьогорічного вибору Президентом «національних легенд». Тим паче, якщо Президенту дуже закортіло означити своє правління не чим-небудь, а новою президентською відзнакою. Ще й із такою хітовою назвою. У стилі «Голос країни». То не найбільша біда, що тлумачного словника, який би пояснив Президентові значення слова «легенда» («щось вигадане, неправдиве») у момент президенської забаганки під руками не виявилося.

Continue reading