Хвиля Десни » 21 Листопада, 2021

Daily Archives: 21 Листопада, 2021

Новини

Письменник з відчуттям свободи й гідності

Published by:

Вітаю всіх нас із Днем гідності і свободи! Для мене ці слова теж багато значать — я не раз платив за них певну ціну… Хочу зануритися у недалеке літературне минуле, бо поволі дописую роман «Місяцю, місяцю…» про письменника, для якого ці поняття дуже багато значили. Я про Григора Тютюнника, що часто бував одним воїном на полях лакейства, угодництва і кар’єрної гонитви за матеріальними благами.

Continue reading

Культура

Мій друг не повернувся з бою (ковідного)

Published by:

Сьогодні вночі не стало одного із найвірніших моїх друзів, Заслуженого журналіста України Сергія Навроцького. В голові — пустка, на душі — невимовний біль і щедрі чоловічі сльози. Чомусь слова Висоцького про друга, який не повернувся з бою, не покидають з того моменту, як дізнався про це. Саме так і не інакше: з ковідного бою!..

Continue reading

Культура

Українська церква і московські міфи

Published by:

Відбулась перша презентація моєї книжки «Українська церква і московські міфи» за участі доктора філософії Василя Кушерця, доктора філософії, мистецтвознавства, богословських наук Дмитра Степовика, кандидата історичних наук о. Дмитра Карана, отця Олександра.

Continue reading

Суспільство

Жовтень в Афінах

Published by:

До Греції туристи зазвичай їздять на море. І це правильно. Воно там — чисте, ласкаве і тепле майже до кінця жовтня. А я коротенько розповім про Афіни — столицю, яку справедливо вважають «колискою» європейської цивілізації. Тиждень ми винаймали чудову квартиру в самісінькому центрі і зовсім не нудьгували. Отже, що таке Афіни сьогодні з моєї точки зору.

Continue reading