Хвиля Десни » 28 Листопада, 2021

Daily Archives: 28 Листопада, 2021

Культура

Літературні «санітари» Шевченківської премії

Published by:

Оприлюднено список номінантів (учасників другого туру) конкурсу на здобуття Шевченківської премії 2022 року. Зокрема у номінації «Література» з 27-ми, хто подав документи, залишилося… лише 7. Важко назвати цей список «довгим», як це було минулими роками, бо ж «відсіяно» утричі більше, ніж залишилося… Тому, потрапивши і собі у цю ганебну більшість, поцікавився, чому так сталося (в інших номінаціях майже всі пошукачі позалишалися на місцях…)?

Continue reading

Суспільство

Не плутати з Макроном!

Published by:

«Омікрон», це не тролінг французького президента Макрона. Це новий мутант коронавірусу. Окрім Південної Африки, «Омікрон» був уже зафіксований у Бельгії, Ізраїлі, Ботсвані та Гонконгу. У суботу про випадки нового штаму повідомили також у Чехії та Німеччині.

Continue reading

Суспільство

Тиша навкруги…

Published by:

І ось минуло вже майже дві доби після зустрічі ЗЄлєнского з пресою. Вже обізвався навіть член правлячої партії «Слуга народу», вражений і розчарований безпорадністю преЗЄдента! Але мене найбільше вразило те, що самого факту цієї зустрічі так і не помітили творчі люди, люди мистецтва, СЛОВА, шановні наші письмаки та письмачки.

Continue reading

Культура

Письменники поспішають…

Published by:

Повільне читання подовжує життя. Натомість усі літературні конкурси вимагають творів, написаних цього року. Тобто, змагання відбувається не серед кращих творів, а серед «кращих творів, написаних лише цього року». Письменники поспішають, бо треба податися на конкурс цього року, жюрі переймаються, що серед надісланих творів важко відібрати щось класне, хоча мусять когось відзначити, і відзначають когось.

Continue reading

Культура

Харизматик із міцнокореневими паростками

Published by:

Після вимушеного полишення рівно 10 літ тому рідного мені Інституту Журналістики КНУ ім.Шевченка (про це повніше і чесно напишу в мемуарах!) викладаю відтоді головні фахові дисципліни з Журналістики в КНУКІМі. Нині в його очільника — знаковий день у черговому році життя.

Continue reading

Політика

Людина-мігрень

Published by:

До речі, хтось може мені пояснити цей феномен? Як людина, професійний актор, з тисячами годин перед камерами і аудиторіями, з сотнями вивчених сценаріїв і ролей може так бездарно розмовляти в реальному житті, запинаючись і перескакуючи, з такою чудернацькою мімікою, ніби його безперервно болить голова?

Continue reading

Суспільство

Там, де не віє депресією

Published by:

Українське суспільство неймовірно архаїчне попри свою любов до красивих німецьких авто та різних «штучок-дрючок». Особливо це впадає в око на тлі Туреччини, що вакцинована сьогодні на 80%, Туреччини, що вже виробляє сонячні батареї і широко використовує енергію сонця.

Continue reading

Суспільство

Голодомор і наша Місія

Published by:

Я не знаю, чи якісь мої пращури загинули під час Голодомору. На щастя, Закарпаття перебувало в складі демократичної Чехословаччини, тож у 30-ті роки в нас був розвиток і рух уперед, а не геноцид. Але частина моєї родини (за бабцею) походить із села Ташлик Смілянського району Черкаської області, тож цілком вірогідно, що й наша сім’я стала частиною тих гірких жнив…

Continue reading