Хвиля Десни » 30 Грудня, 2021

Daily Archives: 30 Грудня, 2021

Культура

Викинь мотлох перед новим роком!

Published by:

Місяць тому в «Мегамаркеті» Ліза купила книгу Юлії Мендель «Кожен з нас президент». «Навішо!?» — нажахано поцікавився я. «Ми маємо знати що в їхніх головах…». Люблю, чи знаєте, свою дружину за системний підхід у боротьбі з малороссами! Так от звітую: наріжне слово-емоція, яким можна охарактеризувати цю писанину — КУРАЖ. Такий собі хвацький кураж неофіта, що глибоко переконаний буцім життя і всі «малоросійські ніштяки» пов’язані виключно з його появою в цьому світі.

Continue reading

Культура

Томас Пінчон, «письменник без обличчя»…

Published by:

Культовий автор другої половини ХХ століття, постійний нонімант на Нобелівку, «джокер» постмодернізму Томас Пінчон, напевно, другий найвідоміший відлюдник сучасності після ще одного, на жаль, вже покійного генія Селінджера (у американців навіть є прислів’я: «Селінджер ховається, Пінчон тікає»).

Continue reading

Суспільство

З лікарняних нотаток

Published by:

Просте насолоджування життям, як дихання у сосновому лісі, як ніження під сонячним промінням, як запах морського вітру, як смак доброї чарки в гарній кампанії, не те, щоби оминали після перенесених людиною хвороб, але отримують інший смак, уже з гірчинкою, і виштрикують-виструнчують питанням, від якого нема куди дітися: що ти ще не зробив у цьому житті?

Continue reading

Культура

Роман про Григора Тютюнника влежується…

Published by:

Дорогі друзі, вітаю з прийдешнім Новим Роком та Різдвом Христовим! Маю важливу письменницьку новину! Роман «Місяцю, місяцю» про життя і смерть Григора Тютюнника остаточно завершений! Нехай трохи влежується, а наступного року приходить до Вас книжкою. Що ще можу сказати? Цей роман — без деталей і перебільшення! — таки забрав чимало моїх сил…

Continue reading

Політика

Путін хоче побалакати…

Published by:

30 грудня президент США Джо Байден і його російський колега Володимир Путін проведуть телефонну розмову. У розмові з Володимиром Путіним президент США ніби то має намір заявити, що Сполучені Штати «хотіли б побачити повернення російських військ, розташованих вздовж кордону з Україною на місця своєї постійної дислокації».

Continue reading

Культура

Я б не кидав камінь у Куркова…

Published by:

Василь Чепурний закидає Андрієві Куркову, що той не напише про «кондового українського радянського письменника» Вадима Собка… Не сперечатимусь, лише скажу: для мене захоплюючим був роман Андрія Куркова про скарби Тараса Шевченка «Лагідний янгол смерті». Там і убивчі для інтелігенції 70-ті роки, і подорож на Мангишлак, + (ще в 90-х) дано політичну оцінку злочинному шляху і методам Росії, і приязне ставлення до Західної України, як носія цінностей народу і багато ще.

Continue reading

Культура

Чому Курков не напише про Вадима Собка

Published by:

Михайло Сидоржевський, голова Національної Спілки письменників, своєю статтею («Велемудрі балачки через верхню губу» – «ХД») спровокував подивитися розмову на ЮТУБ Сергія Жадана із Андрієм Курковим. Перший нарікав на двох інших, що ті говорять про Спілку. Так і каже голова НСПУ: чого вони, мовляв, про Спілку говорять?! Каже так, ніби Спілка – це інтимне життя пана Михайла, куди стороннім зась!!!

Continue reading