Хвиля Десни » 13 Червня, 2022

Daily Archives: 13 Червня, 2022

Культура

Олександр Бойченко з глобальною «Грою на вибування»

Published by:

Як я втішилася (!), коли через два місяці від початку війни побачила анонс «Видавництва 21» про вихід у світ нової збірки Олександра Бойченка «Гра на вибування». Від цієї новини повіяло якоюсь особливою надією на перемогу. Я навіть, глипнувши на обкладинку, першим ділом подумала, що на ній зображений знаменитий «рускій воєнний корабль», що іде туди, куди його послали наші відважні вояки. Хоча паралелі таки є, адже моя улюблена ілюстраторка Аня Стьопіна зобразила на обкладинці човен Харона, що перевозить тіла у царство мертвих. Влучна метафора!

Continue reading

Політика

Вол. Зеленський. Найкраща версія самого себе

Published by:

Хочу похвалити Зеленського. З 24 лютого він поводиться, мабуть, максимально найкраще на що здатен в принципі. Будьмо відвертими, він тримається найкраще з усієї своєї команди, офісу, уряду і величезної партії «Слуга Народу». Та і командою цю величезну кількість людей і політичну силу назвати складно — це просто набір безіменних піджаків, більшість з яких не мають навіть натяку на політичне майбутнє.

Continue reading

Суспільство

Не треба було зачіпать Чорткова…

Published by:

Було свято Трійці, триєдиного Бога. А ракет – чотири, як літер у слові, що означає нечисту силу. Вона вчора воювала з моїм рідним містом, конкретно з ним. З Україною ж воює все життя. А мій Чортків набагато старший від багатьох ерефівських «городов». Йому недавно виповнилося 500. Тим часом, як пихатому пєтєрбургу всього 318. Гнилому від вічних мокрот і туманів, звідти їхній сатана родом. Поки в Чорткові раділи Магдебургському праву (в 1522-му), зводили замок-фортецю і величні храми, творили мистецтво, культуру, історію – на місці «пітєра» по хрестоматійних болотах повзало гаддя. Або ж предки їхнього лисого, дідька.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Як ми «рахували» гроші Майкла Дугласа

Published by:

В безмежному морі інтернету трапилось фото двох щасливих людей. І щасливих, і нещасних водночас — Кетрін Зета-Джонс та Майкл Дуглас. Вже понад двоє десятиліть разом. Одна з найміцніших пар Голлівуду. У них до біса велика різниця у віці – аж 25 років.  Але! Вони постійно подорожують світом, влаштовують романтичні вечері та сніданки на Бермудських островах, купаються в басейні серед ночі, грають у гольф та насолоджуються кожною миттю, що дарована їм усевишнім.

Continue reading