Хвиля Десни » 2 Жовтня, 2022

Daily Archives: 2 Жовтня, 2022

Суспільство

Поторохтів Ілля

Published by:

Вночі бахкало-палахкало, аж дрож проймала нашу хатину. Дерев’яна, учверть цегли, вона зіщулилася, з кожним спалахом шепотіла з горища свої домові заклинання і плакала вікнами. Не забула, як навесні дрижала на всі чотири світи, коли небо звіріло рокотом літаків і гелікоптерів, зміїно сичало ракетами, пасаманило свій Божий вид їхнім сатанинським слідом і вергало на землю убивчу сталь; а свинцевими сутінками нітилася чорна стіна пущі, бо за нею, лякаючи моруге хмаровиння, вигойдувалося пекло: потопала у геєні вогнененній Богові душу винна Бородянка.

Continue reading

Культура

Перехрестіть мене, бабуню

Published by:

… Цими днями виповнилось 99 років від дня народження Маринчиної бабусі Ольги Іванівни Браціло… Зазвичай ми її навідували на кладовищі (тим паче, що в ці дні якраз і день народження Маринчиної прабабусі — Браціло Софії Федорівни). На жаль, наразі дорога до місця їхнього вічного спочинку засіяна залишками снарядів і дуже небезпечна…
Людмила Брацило

Continue reading

Політика

З того, що Навальний «наваяв»…

Published by:

Навальний з тюрми написав статтю про те, якою має бути росія після путіна. Сам факт такої дискусії — дуже важливий. Ще важливіше — вона ведеться публічно в самій росії. Хоч і розпочав її маргінальний Навальний, але це лише початок. Його стаття опублікована в The Washington Post. Слушна думка — зміна диктатора не убезпечить світ від нової агресії з боку росії — післявоєнна росія, як і післяпутінська приречена знову стати воюючою та агресивною. Тому, потрібно вже зараз думати про те, які запобіжники слід передбачити.

Continue reading

Суспільство

Убогість нашої культури

Published by:

«Перед тим, як пхатися в Європу, навчіться культури та підтирати попу» — такі слова почув від дядька поважного віку в одному із сіл Обухівського району, коли я стояв біля смітника із недокурків та кучугури пляшок, а він хитав головою. Убогість культури в незалежній Україні стає злочинною. Йдеться не про культуру аматорського драматурга чи районного огляду художньої самодіяльності, хоча і це важливо. Йдеться про культуру національну, європейську, світову, про загальну людську культуру. Навряд чи в Європі знайдеться ще такий народ, який би шанував своє, національне менше, аніж ми.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Пафосна каша з хутірською підливою

Published by:

Нещодавно прочитав у когось про безцінний досвід народу, що здобувається кров‘ю наших мужніх лицарів. Це така безглузда і пафосна гнома, що хочеться затулити вуха і вити. Взагалі від цього ї*учого пафосу хочеться стріляти по своїх. Ну, так, суто для безцінного досвіду. Безцінний досвід це подорожі до Мачу-Пікчу, це Шлях святого Якова і стажування в МакДональдз.

Continue reading