Хвиля Десни » 21 Жовтня, 2022

Daily Archives: 21 Жовтня, 2022

Культура

Геній креативу з українською душею!

Published by:

Вранці пішов у засвіти Віктор Огнев’юк…
Ви стільки уроків дали мені, що і не злічити. Це були десять років дружби, підтримки, безлічі найшаленіших, найпрекрасніших проектів та ідей! Ви були генієм креативу з українською душею! Останній ваш урок для мене був сьогодні — це нагадування. Нагадування про крихке людське життя!

Continue reading

Культура

Не стало Віктора Огнев’юка

Published by:

Академічна спільнота Київського університету імені Бориса Грінченка глибоко сумує з приводу тяжкої втрати – смерті ректора, доктора філософських наук, професора, академіка НАПН України, заслуженого працівника освіти України, повного кавалера ордена «За заслуги» Віктора Олександровича Огнев’юка.

Continue reading

Культура Суспільство

Позашляховик і книжки від «Букрека»

Published by:

Книги вміють воювати. Не тільки фігурально, громлячи ворога своїм текстом, а й буквально. Це коли виручені від їх продажу кошти йдуть на щось вкрай необхідне для наших захисників у ЗСУ. Саме завдяки їх самовідданості Видавничий Дім «Букрек» має змогу у час війни тримати культурний фронт, видаючи українську літературу.

Continue reading

Культура

Владиці Євстратію — 45! Вітаємо!

Published by:

Так несподівано ті, що були школярами, коли починалася українська церквона автокефалія/незалежність, нині стають поважними мужами. Ось і архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря сьогодні відзначає важливу дату свого життєвого календаря — 45-річчя. А наче ж недавнечко ще іподияконував у митрополита Філарета, коли він приїздив до чернігівського храму святих князя Михайла і боярина Федора…

Continue reading

Суспільство

Приснилася пожежа в Чернівцях…

Published by:

Прокинувся серед ночі від того, що приснилося мені, ніби мій дім у Чернівцях згорів… Так і не заснув до ранку. Хотів себе заспокоїти: ну то й що, єдине, що шкода античне фортепіано і книжки. Kнижки такі я ніде не куплю і не знайду… А далі помандрували думки далі й далі: мені то це приснилося, а у інших українців це є жорстокою реальністю; ба більше, вся Україна поринула у пітьму, люди при каганцях сидять…

Continue reading

Суспільство

Історія… (образок)

Published by:

Навесні познайомився з біженкою. З Донбасу. Жінка вже поважного віку. Ольга Вікторівна. Викладач російської літератури в університеті. Але — наша, хороша. Казала мені: «Получается, Виталий, что всю жизнь я преподавала какую то *уйню. Да и ладно… Что ж теперь делать?»

Continue reading

Політика Суспільство

Дерусифікація або смерть

Published by:

Нещодавно мною та воєнними експертами Пентагону майже офіційно доведено, що в усіх російських (радянських) пам’ятниках, ба й навіть вуличних табличках з російськими (радянськими) топонімами заховано секретні маячки для наведення ракет. Щоб не палити «контору», ракети беруть поправку у 200-300 метрів, руйнуючи переважно цивільну забудову.

Continue reading

Культура

Вселенська печаль Юрія Іздрика

Published by:

Юрій Іздрик — поет, прозаїк, художник, музика і трохи маг, наскільки я розумію. Влітку йому минуло 60 літ з тієї миті, як він народився на Івано-Франківщині, у Калуші; і там живе! От се правильна тактика і стратегія українського письменника, митця. Закінчив Львівську політехніку, механіко-технологічний факультет — з тих пір і метикує, яко професіонал, що так і не так із технологіями та магіями життя.

Continue reading