Хвиля Десни » 21 Березня, 2023

Daily Archives: 21 Березня, 2023

Політика

У Києві — прем’єр Японії

Published by:

Сьогодні зранку прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо прибув до України з неанонсованим візитом. Це особливо гарно виглядає на тлі візитy лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви. Варто зауважити, що це перший візит лідера Японії в Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. Кісіда Фуміо залишався єдиним із лідерів країн G7, хто поки що не здійснював такої поїздки.

Continue reading

Культура Суспільство

Бог має почуття гумору

Published by:

Чотири роки тому до них приходив Президент, а вони не вийшли. Тепер вони прийшли до Президента, а він — не вийшов! І не важливо, що прізвища тих президентів різні. Важливо, що нема чого попам, навіть якщо вони в білих клобуках, жартувати з Україною, служачи Мамоні і Москві. Бо Україна — то серйозно.

Continue reading

Культура

Огида і відраза від Ельфріди Єлінек

Published by:

Коли перегорнула останню сторінку цієї книжки, звучало єдне питання: «Що це було?» Мені вперше довелося пройти через таке читання. Йдеться про книжку австрійської письменниці Ельфріди Єлінек «Піаністка». Я купила її торік, щоб доповнити свою колекцію книг із серії «Карта світу» від видавництва Фоліо. З анотації зрозуміла, що читання пікантне, але такого, з чим довелося зіткнутися, точно не очікувала.

Continue reading