Хвиля Десни » 17 Травня, 2023

Daily Archives: 17 Травня, 2023

Культура

Помер Левко Дутківський

Published by:

У рідних Чернівцях, які так оспівував і якими так гордився, в кардіологічному центрі, після перенесеного інфаркту і коронавірусу, 16 травня воєнного 2023 року близько 20 години помер один із основоположників української естрадної пісні, великий вчитель, композитор, музикант і стратег Левко Дутковський. До 80 повних літ додалося лише 37 мучених і хворобливих днів. Легенда української естради, засновник славнозвісного на весь світ ВІА «Смерічка»…

Continue reading

Культура

Гомери!

Published by:

З найближчих тридцяти років української минувшини нічого переписувати не потрібно. Лишень – побілити! Ну, як напровесні зазвичай велося й подекуди ще ведеться в ріднесеньких селах. Мазанки стають чепурними, а вікна підмазаними. Любо глянути!

Continue reading

Суспільство

Фемідний скотомогильник

Published by:

Я так розумію, що до Князєва наші високі судді були чистіші від херувимів і незрівнянно славніші від серафимів. Що апріорі пречистий і преблагословенний суддівський диван, спаплюжений дуже картатою капою зі стодоларівок — це небувалий доти у суддівських палатах «екзот», який можна порівняти з реальною з’явою реального Перелесника.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Не на тих напали! Тут їм і гаплик

Published by:

Що таке шалені обстріли міст? Якщо б впало хоча б половина того, чим цілили… Картина така. Пів Києва нема. Жертви, руїни, плачі. А потім, коли спам’ятаються — замежне горе. Зашкальна біда. Я в жодному фільмі про війну, навіть фантасмагоричному, не бачив того, що бачив з вікна.

Continue reading

Суспільство

Монстри, відьми і паталогічні уроди

Published by:

Минулої ночі атака на Київ була особливою. Не пригадую такої кількості світлових ракет. Їх, мабуть, запускають, щоб краще збивати російські ракети вже якихось незнаних типів і модифікацій. Якесь дивовижне відчуття: спершу ракети, гудіння авіації, вибухи, а тоді — тиша. А за якийсь час починають співати пташки у сквері…

Continue reading

Суспільство

Наша весна і моzzкальська війна

Published by:

Особливо у весняні дні загострюється відчуття невгамовної люті до споконвічно ворожого, до всього каzапського. Бо ж люди добрі!!! Як можна поєднати війну і весну?!! Це абсолютно не поєднувальні площини, стихії, світи…. Весна дає серцю і душі абсолютне наповнення радістю. Запускається черговий цикл активного життєтворення. Хтось це усвідомлює в більшій мірі, хтось у меншій.

Continue reading