Хвиля Десни » 7 Липня, 2023

Daily Archives: 7 Липня, 2023

Політика

… І велетень падає

Published by:

Росія географічно велика і ресурсно могутня країна, але не монолітна і не однорідна. Це і дає нам основну надію. Дені Дідро у 18 сторіччі, відвідавши росію і ознайомившись зблизька з її укладом, назвав цю країну «колосом на глиняних ногах». Байдуже, наскільки великий велетень, якщо ноги не витримують його ваги, кришаться і тріскають. І велетень падає.

Continue reading

Політика

Громадянська мудрість і елехторальна дурість

Published by:

Ти народився в достатку, на сніданок їсиш камамбер і хрусткий багет, які є дешеві і в надмірі. До вегетаріянського обіду без ГМО ти можеш перехопити фужерик ординарного винця. А на вечерю з усією родиною чи компанією друзів піти в ресторанчик середземноморської кухні, щоб обговорити враження від недавнього велотуру середньовічними замками.

Continue reading

Політика

Те, що приписали Корольову

Published by:

Чоловік у сорочці — Гельмут Греттруп, «батько» радянської ракетної програми. Саме так, не Корольов, а він був творцем перших радянських ракет на базі знаменитої німецької ФАУ-2. Якщо Вернера фон Брауна знає увесь світ як керівника американсткої ракетної програми, то про Гельмута Греттрупа, який в Німеччині був його першим заступником і розробляв системи управління ФАУ-2, відомо одиницям.

Continue reading