Хвиля Десни » 31 Жовтня, 2023

Daily Archives: 31 Жовтня, 2023

Культура

Леонід Ісаченко і його нова книга «Гонитва на виживання»

Published by:

Що робити, як не читати, коли надворі панує негода, кольорове жовтневе листя несамовитий вітер легко піднімає до рівня третього поверху, дерева в парку танцюють яийсь шалений танок і назовні краще не виходити. Україною позавчора, 28 жовтня, промчав буревій. Наробив лиха. Десь попадали дерева, десь пообривало дроти і чиїсь життя, десятки неселених пунктів залишились без світла.

Continue reading

Культура

Геловін

Published by:

Зараз точиться багато розмов потрібне це свято, чи ні? Для мене маркер один — якщо його люблять діти, готуються до нього місяцями, якщо у нього закладено таку інтригу і спільні з батьками завдання, то воно необхідне, обов’язкове. Тим більше, що війна так багато забрала у наших малюків: розваг, зустрічей, літніх мандрів, спілкування… А у багатьох — батьків. Ворогом на карту поставлене навіть майбутнє наших дітей апріорі. А скільки нашого юного цвіту поневіряється у полоні… То давайте будемо їм розказувати, що вони мають святкувати!

Continue reading

Культура

Художня правда: меж попсою і макулатурою

Published by:

Ми живем ув епоху двох великих поетів — Миколи Воробйова та Володимира Назаренка. Неголосних. Неговірких. Мабуть, питущих. Справжніх. Справжня художня правда — се звивиста кам’янисто-терниста стежка межи кількох — стількох — ярів: попси, невіґластва, поневаги до нації, лубка, котурну, літературної гордині, свідомого компрадорства на поталу иншим націям, графоманії, несмаку, блукань меж Слава дияволу та Слава тобі, Господи…

Continue reading

Культура Суспільство

Про щук і людей

Published by:

Хочу, щоб тиждень розпочався з позитиву. Хоча б невеличкого. У суботу по обіді мої добрі лікарі відпустили мене на кілька годин додому – помитися, переодягнутися тощо. Оскільки це був четвертий день інтенсивного лікування, почалось характерне больове загострення. І от я ледве плету ногами до зупинки, аж бічним зором бачу на “п’ятачку” чоловіка типової рибальської зовнішності, який продає рибу…

Continue reading

Політика

Дві страшні епідемії — ковід і насилля

Published by:

Кадри із Махачкали шокуючі. Після епідемії ковіду світ поволі захоплює епідемія невмотивованого насилля. Якщо ковід вражав легені, то епідемія насилля вражає мозок. Сотні оскаженілих дикунів носяться аеропортом в пошуках пасажирів літака. Які взагалі нічого їм не зробили, ці люди “зустрічались” лише в екранах смартфонів, читаючи новини.

Continue reading

Політика

Марк Рютте на пост генсека НАТО?

Published by:

Як на мене кандидатура досить контроверсійна і непроста! Пригадуєте одну-єдину країну в ЄС, у якій проводився референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу? Ця країна — Нідерланди. Пригадуєте країну, яка погодилась ратифікувати Угоду про асоціацію в урізаному вигляді і без права на повноправне членство України у Європейському Союзі? Це також були Нідерланди і не останню скрипку у цих антиукраїнських настроях відігравав прем`єр Нідерландів і лідер найпотужнішої політсили Народної партії за свободу і демократію Нідерландів Марк Рютте.

Continue reading