Хвиля Десни » 14 Червня, 2024

Daily Archives: 14 Червня, 2024

Ексклюзивна хвиля

СтаськО і вогирок

Published by:

Бувають типи людей, які ніби ніц не виразні, хоч то в балачках, чи то самою поведінкою, але запам’ятовуються на все життя якоюсь однією, але виразною деталлю. От, нема-нема, рипнула наша фіртка, а я, тоді ше школярик, бачу як заходять на наше обістя дядько Стасько і цьотка Ганютка.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Буда

Published by:

Ну, як то зрозуміти, що вже змалку проявляється у дітей той незборимий і нестримний азарт збудувати якесь житло! То ми копаємо землянку з «Ніксоном» на Мацьковім городі, і варимо там в каструльці якийсь кандьор і тішемося так, шо аж груди розпирає, бо з нашої кагли шурує синий дим. То на черешні ліпашимо з патиків якийсь «наблюдатєльний пункт»… А то от на Побіянській горі з базнику городимо буду…

Continue reading

Суспільство

Антитеза та інструмент Капіталу

Published by:

Коли в 1867 році в Гамбурзі вийшов з друку перший том праці Карла Маркса «Капітал. Критика політичної економії» (Das Kapital. Kritik der politischen Ökonomiе), це спричинило революцію в соціальних науках і стало поштовхом до розвитку різноманітних теорій і рухів за економічне визволення.

Continue reading

Економіка

Зашморг Московській біржі

Published by:

Від 1 липня на території Російської Федерації буде заборонений будь-який обіг доларів США і євро у зв’язку з новими жорсткими валютними санкціями Сполучених Штатів Америки і ЄС. Про це повідомила напередодні Голова Центрального банку Російської Федерації Ельвіра Набіуліна.

Continue reading

Культура

«Аполлінер» з Ірпеня

Published by:

… Антон запросив пана майстра до квартири. Анатолій подивився на «голу» стіну, де би мали бути книжкові полиці, на проект, сяк-так намальований Антоном, почесав потилицю і запитав:
— Так у вас шо, багато книжок?
– Ну.., не бібліотека Британського музею, але трохи є, — відповів Антон.
– Хм-хм, — покректав нерозбірливо, але з фанаберистим виглядом Анатолій. – А ви знаєте, шо я тоже поет?!

Continue reading