Культура

Брати Капранови із таємницями Майдану

У Чернігівській бібліотеці ім. В.Короленка відбулась творча зустріч з українськими письменниками, видавцями, бардами Віталієм та Дмитром Капрановими, котрі представили свою нову книжку «Майдан. Таємні файли».

Брати Капранови мандрують Україною та розповідають свою правду про Майдан. У Революції гідності брали участь мільйони, але що насправді тоді відбувалося — і досі залишається таємницею.

Що відбувалося за лаштунками Майдану?
Хто платив за Революцію? Як ділили владу переможці?
Хто і чому здав Крим та Донецьк? Яким дивом встояли Одеса і Харків?

Брати провели власне розслідування, знайшли правдивих свідків, співставили із власним хроніками, адже самі були безпосередніми учасниками тих подій. Таким чином і з’явилась книжка «Майдан. Таємні файли».

Розповіли письменники і про інші свої книжки, які раніше побачили світ, але ще шукають свого читача – «Кобзар 2000», «Забудь-річка», «Щоденник моєї секретарки», «Мальована історія незалежності України».

Брати Капранови — давні друзі бібліотек. Вони переконані, що «… людина народжується з умінням або не умінням читати. Це дано не кожному. Прочитана книжка – чудовий тренажер для розуму та емоцій. Перегортаючи сторінки, читач фактично знімає кіно у своїй голові, де сам грає всі ролі та епізоди…»

Серйозні розмови про книжки та політику брати Капранови розбавляли жартами, що вони, виявляється, вміють робити майстерно. Насамкінець була автограф- та фотосесія з братами-письменниками.

Лілія Дубовик,
Фото Олени ПОПОВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *