Хвиля Десни » 19 Квітня, 2020

Daily Archives: 19 Квітня, 2020

Культура

Хліб свого печива

Published by:

Мабуть, у випіканні хліба є щось сакральне, бо коли починаєш місити тісто, тебе опановують особливі думки. Я згадую найперше свою бабцю Настю, яка у вісім років стала сиротою і ставала на стільчик, бо не діставала до діжі… Я пригадую дивного старого, який ходив по селі й питав, чи не має хтось хліба «свого печива», бо він уже 7 літ не куштував його, і через те не може вилікуватись…

Continue reading

Суспільство

Великоднє вітання, яке не зрозумів сусід…

Published by:

Світлого Великоднього ранку вийшов на балкон. Посміхнувся сонечку. Замилувався квітучою вишнею. На балконі поруч побачив сусіда. Гукнув йому «Христос Воскрес!». Сусіда мені відказав: «Воістину Воскрес».

Continue reading

Культура

Паска мого дитинства

Published by:

Нас із братом Петром у пасхальну ніч клали спати, не роздягаючись. На твердій лавці. Без подушки. А баба Лисаветка в той час, мобілізувавши свого меншого сина (мого дядька) Василя (бо в нього була машина), їхала святити паску або в Чорнотичі, або у Вербу, де були храми не закриті большевиками…

Continue reading

Культура

Як святкують Великдень у світі?

Published by:

Українці! Христос воскрес! Чи знаєте ви, що… Традиція святкування Воскресіння Господнього започаткована зовсім не у християнській Європі, а… в Індії, ще з колоніальних часів. Попри те, що християн в Індії зовсім небагато, святкування відбувається яскраво, пишно і весело. Богослужіння завершується і розпочинаються веселі вуличні карнавали, люди обмінюються кольоровими ліхтарями та великодними тістечками. Однак традиції малювати писанки індійці не мають.

Continue reading

Політика

Може, «оце воно» із Зеленським?

Published by:

Що це було? Зеленський стає на стежку націоналізму? Якщо це так, то запам’ятайте початок. Великдень 2020. Почула привітання Зеленського з Великоднем. Оце так! Текст – протилежність новорічному привітанню. Пам’ятаєте? Какая разніца, хто ми.

Continue reading