Хвиля Десни » 7 Травня, 2020

Daily Archives: 7 Травня, 2020

Суспільство

Фанерний Версаль і Берлін «натуральний»

Published by:

Війна між Францією та Росією 1812 року — ще одна вигадка російської пропаганди, як і «Велика Вітчизняна», коли зі Світової війни виокремили фрагмент і його, фрагмент, зробили важливішим, аніж цілісне. Аби не було запитань про початок війни і справжню роль, власне, Росії чи СРСР у ній. Війна 1812 року — це теж лише фрагмент європейських воєн, які вела Франція в період Консульства та імперії.

Continue reading

Економіка

Чим ефективніша лікарня – тим більше фінансування

Published by:

126,3 млн грн виплатила Національна служба здоров’я України 49-ти медичним закладам Чернігівщини, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу за квітень в межах Програми медичних гарантій. Загалом по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн 1619-ти закладам. З них 466 млн отримали 25 центрів екстреної медичної допомоги.

Continue reading

Суспільство

Як наш чоловік горілкою шипи «зашліфував»

Published by:

У соцмережі активно поширюється відео лікаря з України, який вже понад 20 років працює в Італії, доглядає за літніми людьми. Саме літні італійці стали першими жертвами смертоносного коронавірусу. Але і нашого співвітчизника коронавірус не оминув.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Євро-2012. Хроніка від Макса і Гриціяна (частина 2)

Published by:

День другий

Другого дня великий футбол завітав до України. Вчора ми завершували нашу бесіду із Гриціяном на фурорі росіян, котрі «пірвали» неочікувано чехів, ніби мавпа газету «Ізвєстія».

Continue reading

Культура

«Тече вода…» із… гаджета та й у синє море

Published by:

З-поміж новин у соціальній мережі трапилась мені якось перед очі пісня… Виявляється, є такий чудовий сайт «Українські народні і весільні пісні». Ото звідтам і заспівали, і зачарували п’ятеро файних дівчат, яких, власне, за віком у нашому селі уже б звали молодицями…

Continue reading

Культура

Бо ми такі…

Published by:

Коли Параджанова запитали: як це вам вдалося, не українцеві, зняти геніальний фільм про гуцульський дух, та ще й за текстами не гуцула Коцюбинського, та ще й з російськомовними акторами?

Continue reading