Хвиля Десни » 24 Червня, 2021

Daily Archives: 24 Червня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Баранські серед нас!

Published by:

Не забули? Містяни України нанесли потужний нокаут русскому селянину Славі Баранському, який працював топ-менеджером групи Fozzy (Сільпо) і дозволив собі цілу низку необережних фраз у соцмережах відносно українських цінностей, удаючи із себе чи то одесита чи одесця. Топовим висловлюванням Баранського стало: «Навіщо вам Морґенштерн, якщо є сільська «Плине кача?»

Continue reading

Суспільство

Настине сіно

Published by:

Все рідше до нас забігає. Дуже багато роботи. Велике хазяйство. І скрізь — одні руки… Вчора ходила далеко в поле, перегортала сіно. Журиться, щоб не було дощу. Бо все знову змокне і пропаде…

Continue reading

Культура

«З книги Живих» від Євгена Барана

Published by:

Прочитав книгу Євгена Барана «З книги Живих». Це оригінальний сплав щоденникових записів із реакцією на людей та твори, котрі трапляються на життєвому шляху автора. Нерідко стрічаємо на сторінках просто цікаві думки, як от про критику: «Увага до критики залежить не від провокацій чи гри в інтелект, а від мужности називати речі своїми іменами».

Continue reading

Культура

Доки про людину нічого не написано…

Published by:

Я вже писала про роман Мікаеля Ніємі «Велика хвиля» (в російському перекладі «Дамба») – «Як упіймати велику книжкову хвилю», «ХД» — але останнім за часом написання є його історичний детектив «Зварити ведмедя» (2017 р.). Дякую Jane Swan, що мені його подарувала. Книжка із сюжетом про маніяка, котрий убиває кількох сільських дівчат і одного художника заради грошей.

Continue reading

Культура

Навіть література у них імперіалістична…

Published by:

Вся російська література, крім хіба Буніна — імперіалістична. Не кажу про Достоєвського, Пушкіна, Лєрмонтова, а навіть широка, народна. Скажімо, вальс «На сопках Маньчжурии» — якого милого ви поперлися у ту китайську Маньчжурію, щоб там романтично так, з надривом співати?! Або радянська пісня: «А я в Россию, домой хочу, я так давно не видел маму»

Continue reading

Культура

Вольвач запрезентував «Землю мертвих»

Published by:

Гідна презентація гідного видання. Називаю видання книги «20+1, або Земля мертвих» гідним не за принципом «Не читал, но… одобряю» і не тому, що просто був на презентації. Значну частину книги читав, як, мабуть, багато хто, у фейсбучних публікаціях Павла Вольвача.

Continue reading

Спорт

Вітер віє між ногами

Published by:

Неймовірно!!! Збірна України проходить далі на Євро-2020! 24-річний нападник збірної України Артем Довбик відповів на запитання журналістів про те, що результати інших команд впливають на їхню долю: «Це непросто. Свій шанс ми вже втратили. Тільки сподіваємося на результати інших матчів».

Continue reading