Хвиля Десни » 18 Листопада, 2021

Daily Archives: 18 Листопада, 2021

Культура

Еталонний Пруст (із заувагами А.Кокотюхи)

Published by:

18 листопада минає 99 років від дня смерті Марселя Пруста (1922 р.) – одного із найекзотичніших письменників світу. Його життя складалося щасливо. Хлопчик народився у багатій сім’ї. Як і в нашого Нечуя-Левицького. Його дитяча, надто чутлива психіка патологічно зациклюється на почуттях до матері, Жанни Вейль.

Continue reading

Культура

Облудна поверховість одного роману

Published by:

Коли я цьогоріч читав у перекладі Сергія Борщевського роман іспанського письменника-нобеліянта Каміло Хосе Сели «Вулик» (КМ, Київ, 2011), опублікований автором у далекому 1951 році, то весь час думав про українську літературу з її припнятістю до описовости, скрупульозного виписування всяких деталей побуту і манер поведінки героїв. Ця описовість, звана ще побутописом й далі процвітає серед сучасних українських письменників.

Continue reading

Культура

Не те, що було вчора…

Published by:

Ввечері «засіли» в голову якісь два поетичні рядки… Не записала. А вранці їх як і не було. Щось згадала, та не те… Не те, що було вчора. Немає пам’яті на власні вірші взагалі. І тому якщо щось приходить на думку — намагаюся одразу занотувати, навіть якщо потім закину записане в «довгий ящик». І тому декламую чужі поезії напам’ять, а свої — ні.

Continue reading

Політика

«Вагнергейт» є, винних нема…

Published by:

Ні президент Володимир Зеленський, ні глава його офісу Андрій Єрмак так і не прокоментували оприлюднене Bellingcat розслідування про зірвану операцію затримання «вагнерівців», де вони є одними з головних фігурантів. В ОП обмежилися відповіддю радника зі стратегічних комунікацій Михайла Подоляка, що всі звинувачення на адресу президента і його оточення є «бездоказовими словами».

Continue reading