Хвиля Десни » 12 Грудня, 2023

Daily Archives: 12 Грудня, 2023

Культура

Розкрадене чужими людьми

Published by:

Будьте безжальні до речей, які не мають для вас значення… Стоїцизм це антична “прикладна філософія”, яка переживає на початку XXI століття нове народження. У фокусі стоїків завжди була регуляція емоцій, здатність справлятися з труднощами, етика, прийняття, екзистенційні проблеми…

Continue reading

Суспільство

Баба Юстина, що жила в непевності

Published by:

Моя баба Юстина вважала, що усі наші хвороби від негативних думок і страху. Коли я виробила у собі здатність ДУМАТИ, то усміхалась з її простакуватості (щоправда, десь глибоко всередині, щоб не образити бабу). От наївна! Живе десь в дрімучій давнині і вірить у те, що просто неможливо! Розмовляє з огірками і щавлем на городі! Умилостивлює тісто на хліб! На Різдво збирає 12 полін, які припасає і сушить протягом останнього місяці, і запалює їх новим кресалом!

Continue reading

Суспільство

Коханка

Published by:

Про себе я називав її Глафіра. Вона ходила інколи вулицею Ольги Кобилянської у відвертому і крикливому макіяжі та з екзотично пофарбованим волоссям на голові. Така елітна тропічна папуга на тлі прісного радянського міста, в якому між тим лишалась неперевершена архітектура. Казали, що вона була колись коханкою румунського короля. Інші те заперечували і запевняли: всього-навсього дорога повія.

Continue reading

Суспільство

Якщо хочеш «понять»…

Published by:

Київ. Вулиця Антоновича. Супермаркет. На касі розмовляють двоє, старший, і молодший.
— От дивись, — показує в телефоні молодший, — хіба може буть така яма, якщо кажуть, що збили ракету?!
— Все може буть, — заглядає в телефон старший.
— Отака яма?! Від осколка?!

Continue reading