Політика

Польське питання

Поляки не усвідомлюють, що іде цивілізаційна війна. Вони не розуміють, що завалюють не українську економіку своїми страйками на кордоні за те, щоб їм — фермерам і перевізникам — повернули їхні високі доходи, щоб ті доходи не зменшилися ні на копійку, а західну цивілізацію завалюють. Одначе поляки завалюють західну цивілізацію саме в Україні не вперше.

Те саме вони зробили і в часи церковної унії. Тоді дуже боролися за свій обряд і мову. Довели Хмельницького до ручки, що він пішов на угоду з московитами. То хай Тімоті Снайдер чітко про це скаже своїм співвітчизникам, які згодом так потерпали від Росії.

Поляки самі вивели Росію на історичну арену. Їхня вина у цьому першочергова. І всі ці серіали, в яких висміюються шляхтичі, як мертвому припарка, бо не треба подвійних стандартів, коли не Путін і не його уряд, а всі росіяни винні у війні, але у польському випадку поляки — цяці, а в усьому негативі винний уряд. Уряд обрали поляки. І, як бачимо, нічого Туск зробити не може зі своїми перевізниками і фермерами.

Безперечно, що все польське суспільство (за незначними винятками) підтримує ці страйки фермерів і перевізників на кордоні. Якби було інакше — поляки б самі впоралися з меншістю страйкарів. Як люди не розуміють, що на Київщині росіяни потерпіли крах, бо всі — буквально всі: від дитини до дорослого в цих селах і містечках росіян ненавиділи, люди затоплювали власні села з хатами, щоб ці гади не могли пройти, діти через свої камери передавали дані навідникам “піонів”, щоб ті гаратали уродів.

Суспільна сила — це важливо. Сила суспільства — не вигадка. На Херсонщині теж живуть українські громадяни, але, на жаль, не такі переконані, як на Київщині. От в чому проблема України: наше суспільство неоднорідне, але в масі своїй українці — сміливі люди. Українці готові воювати. А таких націй не так багато тепер у світі.

Коли говорять: навіщо ті турки в НАТО (?), то варто усвідомлювати, що саме турки, а не чехи і не німці завжди і скрізь воюють поряд із американцями. Безперечно, українці — головна надія Заходу, тому Захід підтримуватиме Україну.

Однак я зовсім не впевнена, що перевага у цій війні буде на стороні Заходу. Згадайте Родезію, В’єтнам, Афганістан — скрізь Захід потерпів поразку. Авторитарних суспільств більше, у них колосальний людський ресурс. Подивимося, що зможе Захід протиставити цьому.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *