Суспільство

І окупанти, і рідний «шлак»

«Я вам, звісно, співчуваю, но це ким ваш чоловік працює, щоб таку доміну відгрохать?»… Коли я читаю подібні коментарі під відео, де людина розповідає як втратила все і врятувалася з чоловіком та дітьми лише дивом, то просто гидую тим коментатором. Бо це не людина. Це якась оболонка із заздрості і ненависті.

… В одному селі жив фермер. Весь куток ходив до нього на підробіток, позичити грошей чи ще шось. А потім прийшли pyccкіє і знищили господарство.
— Бач, багатиє теж плачуть, — бубоніла жінка беручи допомогу, яку ми привезли.
— Не переживайте, фермер відбудуться. А ви як жили злиднями, так і будете, — відбрив я.

Пані схопила пакет і втекла, кидаючи через плече у мій бік приглушені матюки.

Я ніколи не розумів і не зрозумію людей для яких «у сусіда корова здохла — дрібничка, а приємно». Ці люди — це такий самий шлак як і окупанти. Це ті, хто, мабуть, радо здасть вас ворогу бо ж «кто вам разрєшил так харашо жить?»

Я хотів би помилятися, однак весь мій досвід говорить саме про це. Відсутність емпатії до ближнього і заздрість часто перероджуються у злість і зраду.

Руслан Горовий

P.S.
Це ті, хто зрадили Україні у 2019, ті хто весь час шукають та ненавидять тих, в кого «трава зеленіша», це заздрісніки, це ті, хто за стабільну миску полови, замість того, щоб влаштувати свій здобуток та добробут, це ті, хто не розуміють, що за усі свої злидні, відповідальні тільки вони самі! Це ті, кому – «відібрати та поділити». Шлунки на ніжках….

Ірина Байцерова

…Колись давно прочитала вислів: у нас заздрять навіть тим, хто просить милостиню біля церкви. Цим все сказано. Те, що люди вкладають час, сили, кошти, щоб щось мати, –цього ніхто не бачить (заздрісники). Таких гнилих людей і зараз багато, ще якби заздрили, хто краде великими сумами, так ні, заздрять тим, хто працює до сьомого поту, хто дбає.

Віра Науменко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *