Хвиля Десни » 16 Січня, 2021

Daily Archives: 16 Січня, 2021

Суспільство

Фламандські паралелі українського мовного питання

Published by:

Фламандський розмовний діалект нідерландської мови і… «проблеми» вивчення українцями української мови. … Накивавши п’ятами з СРСР, я спочатку потрапив до Норвегії. І міг залишитись в Осло. Але моєю мрією було вивчитись і одержати диплом магістра древнього Лювенського католицького університету (Katholieke Universiteit Leuven). Відтак мій шлях проліг від коханого Осло до невідомого, оповитого середньовічними оповідями бельгійського Лювену.

Continue reading

Суспільство

Гражданє, якщо ні.., то пакуйте чемодани!

Published by:

Як же «ковбасить» «русских на Украине» (прізвище при цьому не має значення, я про реальну життєву позицію і ідентифікацію) від самої лише перспективи зрівняння статусу української мови з мовою імперії. Причому це можуть бути упороті вчорашні прихильники КПУ і сьогоднішні ОПЗЖ, можуть бути «просунуті» пісатєлі, менеджери і піарники, які точно знають «как в Канаде и Швейцарии».

Continue reading

Політика

Капітолійський шабаш. Уроки для України

Published by:

Арнольд Шварценеггер, член республіканської партії США та двічі губернатор від традиційно «демократичного» штату Каліфорнія, закликав до національної єдності та підтримки обраного президента Джо Байдена. Він звинуватив Трампа у спробі перевороту.

Continue reading

Суспільство

Якщо бути не «совками», а європейцями

Published by:

Від сьогодні сфера послуг повинна працювати українською. Звичайно, якщо на прохання покупця продавець спілкуватиметься з ним англійською, російською чи угорською це не буде жодним порушенням. Але якщо відмовить в обслуговуванні українською – буде!

Continue reading