Хвиля Десни » 3 Липня, 2022

Daily Archives: 3 Липня, 2022

Політика

Тепер туда «нє єдут поєзда»!

Published by:

«Шах і мат» Росії та Німеччині оголосив мінтранс Литви! У Литві почали розбирати залізничні колії, що ведуть до Калінінграда… Вільнюс не дослухався ані до рекомендацій Єврокомісії, ані до вимог канцлера Німеччини Олафа Шольца розблокувати транзит підсанкційних товарів з Росії до російського анклаву Калінінграда…

Continue reading

Політика

Давоське хамство

Published by:

«Kissinger май есс good bye»… «Те, що зараз контролюють росіяни в Україні, власне, чисто Україною не є, бо росія цими землями володіла протягом століть». Отже?… Далі розумійте, як хочете. Автор цитати – не соловйов чи пєсков, а людина, що претендує на звання гуру геополітики – Генрі Кіссінджер. Кепсько, як бачите, знайомий з нашою історією. Теза озвучена для журналу The Spectator, видання, яке читає світовий політичний істеблішмент, свіже інтерв’ю від 2 липня.

Continue reading

Суспільство

Їх просто нема, хороших руских…

Published by:

Оцінювати кожного руского поодинці, вирішуючи поганий він чи хороший — засадничо хибна методика відносно війни. Проблема в тому, що рускі не напали на нас поодинці чи якось так, щоб їх можна було розділяти. Рускі напали своїм державним утворенням — російською федерацією, з усіма державними інституціями, громадянськими обов’язками та іншим. Тому кожен громадянин російської федерації, котрий перебуває в межах правового функціонування своєї держави є АВТОМАТИЧНО відповідальний за війну і причетний до війни. Безвідносно його особистої позиції як людини.

Continue reading

Культура

Вишневий сік

Published by:

А ось уже і Липень у саду…
Листочки ще і соковиті, й ніжні.
Забувши про тривогу і біду —
В старенький кошик я збираю вишні.
Плоди червоним соком налились —
У світлі сонця сяють, мов рубіни…

Continue reading

Суспільство

Чаювання в Катерининському храмі

Published by:

Ми, два десятки чернігівців, чаювали з о.Романом в Чернігівському Катерининському храмі. Катерининську церкву, зведену триста років тому на честь козацької перемоги під Азовом, можна справедливо вважати одним з місць сили Чернігова: вона багато бачила на своєму віку, її стіни витримали неабиякі випробування. І просто диво, що цей храм, який є своєрідною визитівкою Чернігова, вистояв у цьогорічній рашистській навалі й пережив облогу міста.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Осиковий кілок між ребер вурдалака

Published by:

Якщо Захід цього не зробить сьогодні – диявол завтра постукає у його двері… Без допомоги Заходу сценарій російсько-української війни був би, на жаль, інший. Ми, українці, безмежно вдячні країнам демократичного Заходу – насамперед США, Великобританії, Польщі, Литві, Латвії, Естонії – за допомогу і підтримку. Однак чому Захід – йдеться переважно про США – дає зброю для України обмеженими «порціями»?

Continue reading