Хвиля Десни » 8 Серпня, 2022

Daily Archives: 8 Серпня, 2022

Суспільство

У цей день…

Published by:

Нічого не буває випадковим. У цей день, 8 серпня 2014 року відійшла моя мама — Ганна Антонівна, уроджена Жадан. Походила вона з роду Терещенків на Сумщині. Пішла зі світу практично у післядень успіння Ганни, Матері нашої Богородиці. Я пам’ятаю цей день до найменших подробиць. Тоді стояла спека. Мама дуже схудла від хвороби і вже практично нічого не їла, тільки пила закарпатську мінеральну воду.

Continue reading

Культура

Тут жиє дух Іванів…

Published by:

Сестра Івана Миколайчука — Іванна (у заміжжі — Матіос) з одним із найближчих друзів Миколайчукових – Романом Балаяном. Це Буковина, село Чортория, у якому народився і виріс митець. Біля хати, у якій виросли усі діти Катріни та Василя Миколайчуків. Нині це музей.

Continue reading

Політика

Подвійне дно Ердогана

Published by:

Щоб зрозуміти дії політика треба знати історію його культури. Бо не виникають значні явища на порожньому місці. Так як Гітлера неможливо зрозуміти без принизливого Веймарського миру, так і Ердогана неможливо зрозуміти без Мустафи Кемаля, що знаний більше як Ататюрк. Отже, за книжкою «Ататюрк: біографія мислителя» турецького дослідника М.Шокрю Ґаніоглу, який обачно живе за межами Туреччини, в основі поглядів Ердогана — кемалізм, який є неприкритою теорією турецького расизму.

Continue reading

Політика

Рашизм з ільїним на знаменах

Published by:

Абсолютно очевидно, що в росії сформовано фашистський режим. Є всі ознаки, які саме так характеризують систему влади, що вже стала загрозою для всього людства. Вихваляння війни та марення територіальними завоюваннями, зовнішній ворог, абсолютна влада диктатора, авторитарна держава, зневага демократії та відкидання гуманізму, внутрішній терор, цензура і пропаганда, віра у «вищість» російської нації…

Continue reading