Хвиля Десни » 11 Листопада, 2022

Daily Archives: 11 Листопада, 2022

Культура

Нерозгадана загадка Леоніда Талалая

Published by:

Сьогодні – день пам’яті Леоніда Талалая. Він родився в сутінках листопада, а відійшов у день найвищого сонця. Його остання книжка, «Безпритульна течія», – це крик відчаю. До нас. Ми його не почули… Зізнаюсь: я близько не був знайомий з Леонідом. За тижнів два до того страшного дня він чомусь прийшов до мене в Спілку. Ми говорили ні про що. На прощання він подарував мені свою книжку з трохи дивною назвою – «Безпритульна течія». Я її відклав, сподіваючись прочитати пізніше…

Continue reading

Суспільство

На честь звільнення Херсона

Published by:

Сьогодні у мене, як і в мільйонів українців, один із найщасливіших днів — 2 моїх рідних міста Херсон і Берислав звільнені від російських окупантів! Здійснилася моя мрія, про яку я загадав ще 22 вересня цього року, — відкоркувати пляшку марочного вина «Перлина степу» з виноробні П.М.Трубецького (с.Веселе Бериславського району Херсонської області), яку купив за місяць до повномасштабного російського вторгнення, після звільнення Херсона і Берислава.

Continue reading

Політика Суспільство

Ванда, яку Рильський забрав із собою

Published by:

Наш департамен культурної спадщини працює! Пишемо експертні висновки про потребу ліквідувати сліди всіляких комінустичних діячів у топоніміці й щодо демонтажу меморіальних табличок. Вважайте, що я прожила день не марно — накатала висновок про потребу демонтувати меморіальну табличку Ванді Василевській на приміщенні школи № 5 міста Києва.

Continue reading

Суспільство

Чернівецькі тумани — скриня забутих нот…

Published by:

Чернівецькі тумани – це чарівна машина часу. Коли йдеш туманного дня вулицями старого міста, можеш потрапити у просторові пастки своєї молодості. Зараз ти пройдеш повз овочевий кіоск, якого вже немає, потім минеш базар, який спіткала та ж доля, а трохи далі біля пивбару зустрінеш однокурсників, які після першої пари вирішили сачконути наступні заняття. Але пива тут вже давно не продають.

Continue reading